Huomasitko tv:ssä? Olympiavoittaja Daniel Ståhl lähetti mahtipontiset sekä ihanat terveiset Suomeen: ”Mä rakastan sua” - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Huomasitko tv:ssä? Olympia­voittaja Daniel Ståhl lähetti mahtipontiset sekä ihanat terveiset Suomeen: ”Mä rakastan sua”

Olympiavoittaja Daniel Ståhl lähetti taas terveisiä Suomeen. Sauli Niinistökin mainittiin.

Ruotsin kiekkokarjut Daniel Ståhl (oik.) ja Simon Pettersson pääsivät juhlimaan Tokiossa kaksoisvoittoa.

31.7. 19:27

Ruotsin Daniel Ståhl voitti kiekonheiton olympiakultaa Tokiossa. Limppunsa lukemiin 68,90 singonneen Ståhlin sukujuuret ovat Suomessa: hänen mummonsa Leila Laakso asuu Turussa, missä myös tuoreen olympiavoittajan äiti Taina on syntynyt.

Myös 28-vuotias Daniel Ståhl puhuu lähes täydellistä suomea. Usein Ståhlin kilpailujen jälkeen Suomen televisiossa on nähty riemukkaita pätkiä, kun Ståhl lähettää terveisiä mummolleen Turkuun.

Sama tapahtui myös lauantaina. Ylen lähetys kuitenkin pätkäistiin poikki juuri, kun Ståhl oli kameran edessä lähettämässä kultaisia terveisiä rakkaalle mummolleen.

– Terveisiä mummille Turussa. Mä voitin nyt, Ståhl ehti sanoa, ennen kuin lähetys katkesi.

Lue lisää: Kulta-Danielin suomalainen äiti kertoo poikansa Suomi-rakkaudesta – tästä syystä se vain kasvoi tänä kesänä: ”Suorastaan itki ilosta”

Myöhemmin Ståhlin haastattelu suomenkielisine kommentteineen saatiin kuitenkin kokonaan ruutuun. Kiekkojätti lähetti terveisiä suomalaisille presidentti Sauli Niinistöstä lähtien.

– Terve Suomi, koko kansa ja presidentti Niinistö, Ståhl aloitti mahtipontisesti Ylen haastattelussa.

– Olen tosi ylpeä. Olen itse ruotsalainen ja voittanut juuri olympiakultaa, ja ”pikkuveljeni” Simon Pettersson otti olympiahopeaa, hän jatkoi.

Tutut terveiset mummille Turkuun tulivat myös tällä kertaa tv-ruutuun koko komeudessaan.

– Nauti nyt, syö kovasti ruokaa ja juo kahvia kavereittesi kanssa siellä (Turussa). Nähdään sitten syksyllä ja pelataan Kimbleä. Mä rakastan sua.

Daniel Ståhlin mummi Leila Laakso kuvattuna Turussa vuonna 2019.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?