Tokion olympialaiset: Sara Kuivisto säteili onnesta Ylen haastattelussa - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Sara Kuivisto säteili onnesta Ylen haastattelussa, vaikka finaalipaikka karkasi – ”Annoin kaikkeni tuonne”

Välieräjuoksu meni Kuiviston ja valmentaja Ari Suhosen ennakkosuunnitelman mukaisesti.

Sara Kuiviston huikea Suomen ennätys ei riittänyt olympiafinaaliin.

31.7. 15:54

Sara Kuivisto on esiintynyt olympialaisten juoksuradalla kahdesti, ja tehnyt kummallakin kerralla Suomen ennätyksen.

Tokion 800 metrin välierässä Kuivisto juoksi ensimmäisenä suomalaisnaisena koskaan 800 metriä alle kahden minuutin, tarkalleen aikaan 1.59,41.

Kuiviston kohtalo oli juosta kisojen selvästi kovavauhtisimmassa välierässä, jossa hänen aikansa riitti kuudenteen sijaan. Finaalipaikka jäi haaveeksi. Kuivisto oli kaikista välieräjuoksijoista 11:nneksi nopein.

Vaikka finaalipaikka jäi haaveeksi, Kuivisto suorastaan säteili Ylen tv-haastattelussa kilpailunsa jälkeen.

– En voi olla pettynyt. Tavoite tälle kaudelle oli juosta alle kahden (minuutin), ja nyt se meni. Juoksin niin hyvin kuin pystyin. Annoin kaikkeni tuonne. Tiesin koko päivän, kun oli niin levollinen olo, että ei tämä voi mennä huonosti, Kuivisto sanoi.

Kuivisto jakoi auliisti kunniaa valmentajalleen Ari Suhoselle, jolla on 800 metrin miesten Suomen ennätys 1.44,10.

– Valmentaja on niin tarkka mies, että miettii minuutilleen, mitä minä teen. Se on minullekin rentouttavaa, kun ei tarvitse itse miettiä, onko tämä hyvä. Luotan Ariin sataprosenttisesti, ja se näkyy radallakin tekemisessä.

Välieräjuoksu meni kaksikon suunnitelman mukaan.

– Tämä oli just sellainen juoksu kuin toivoimme. Että saisi väkisin roikkua mukana. Yllättävän paljon minulla oli voimia kuudensadan metrin kohdalla, ja vielä sata jäljellä aukesi uusi vaihde.

– Ei voi olla pettynyt, Kuivisto toisti.

Kuiviston olympiaurakka jatkuu maanantaina, kun hän juoksee 1500 metrin alkuerissä.

– Siihen kilpailuun lähdetään ihan niin kuin tänäänkin: mennään vaan juoksemaan. Tämä on mennyt niin hienosti, että mennään vain nauttimaan. Ei ole mitään stressiä, Kuivisto sanoi Ylellä.

Ennen Kuivistoa suomalaisnainen oli juossut olympialaisten 800 metrillä vain kerran aiemmin – 53 vuotta sitten. Eeva Haimi (nyk. Hongisto) osallistui kyseiselle matkalle Meksikon olympialaisissa vuonna 1968. Hongisto on 200 metrin nuorten Euroopan mestarin Visa Hongiston äiti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?