Tokion olympialaiset: Ilta-Sanomat seuraa lauantain kisapäivää - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Tämä kuva Sara Kuivistosta kertoo kaiken, Kristian Pulli sentin erolla finaaliin: ”Tiesin, että nämä on mun kisat” – IS seurasi olympiapäivää

Ilta-Sanomat seurasi Tokion olympialaisten tapahtumia tässä artikkelissa.

31.7. 6:53 | Päivitetty 31.7. 19:24

Tokion olympialaiset jatkuivat täydellä tohinalla lauantaina ja Ilta-Sanomat seurasi kisojen tapahtumia tässä artikkelissa.

Seurannan löydän artikkelin lopusta. Seuranta on päättynyt lauantain osalta, mutta jatkuu jälleen sunnuntaina.

Suomalaisurheilijoita oli tulessa kaikkiaan kymmenen. Päivä tarjosi suomalaisittain jälleen sekä hienoja onnistumisia että hienoisia pettymyksiä. Näin suomalaiset suoriutuivat:

Yleisurheilu: Viivi Lehikoinen karsiutui 400 metrin aitajuoksun välieristä äärimmäisen täpärästi, vain kahden sekunnin sadasosan erolla. Lehikoisen aika 55,67 jäi vain 25 sadasosaa hänen tänä kesänä juoksemastaan ennätyksestä 55,42. Myös 100 metrin aiturien, Annimari Kortteen ja Reetta Hurskeen urakat päättyivät alkueriin. Kortteen aika oli 13,06 ja Hurskeen 13,10, kun viimeinen jatkoon oikeuttanut aika oli 13,00. Kristian Pulli hyppäsi pituushypyn karsinnassa 796 ja selvisi viimeisenä miehenä hienosti mukaan finaaliin. Finaali hypätään maanantaina. Sara Kuivisto juoksi 800 metrin välierissä uuden SE-ajan ja alitti ensimmäisenä suomalaisnaisena kahden minuutin haamurajan. Finaalipaikkaan huipputulos ei kuitenkaan riittänyt.

Golf: Sami Välimäki teki lauantain kierroksella tuloksen kolme alle parin. Kun olympiagolfista on pelaamatta yksi kierros, Välimäki on jaetulla sijalla 32 yhteistuloksella -5. Kalle Samoojan kierrostulos oli yksi alle ihannetuloksen. Yhteistuloksissa Samooja on parissa jakaen sijaa 49 ennen päätöskierrosta.

Uinti: Takaporin kautta 50 metrin vapaauinnin välieriin mukaan päässyt Fanny Teijonsalo oli lopulta 15:s. Finaalipaikka jäi 0,6 sekunnin päähän. Teijonsalo oli viimeinen Tokion altaassa esiintynyt suomalaisuimari.

Purjehdus: Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen sijoittuivat nacra 17 -luokan päivän ensimmäisessä lähdössä 18:ksi, toisessa kahdeksanneksi ja kolmannessa 12:ksi. Kokonaistilanteessa kaksikko on sijalla 13, kun lähdöistä on purjehdittu 9/13.

Lauantain seuranta aukeaa alle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?