Annimari Korte jäi 0,06 sekuntia välieristä - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Tämä monille suomalaisille onnekas asia pilasi Annimari Kortteen olympiakisat – ”Olen se kovaonninen poikkeus”

Pandemian aiheuttama olympiakisojen siirto oli monille suomalaisurheilijoille onnenpotku. Sitten on Annimari Korte.

Puolan Pia Skrzyskowska auttoi Annimari Kortteen ylös radanpinnasta alkuerän jälkeen. Korte jäi välieräpaikasta 0,06 sekuntia, ja vasemman takareiden operointi on edessä.

31.7. 7:46

Pika-aituri Annimari Korte, 33, saapui suomalaismedian eteen alkueränsä jälkeen tippa linssissä, mutta nainen korosti heti, että kyse ei ollut pettymyksen kyynelistä. Olympiastatuksestaan onnellinen urheilija totesi helpottuneensa siitä, että pystyi heikossa hapessa olevasta vasemmasta takareidestään huolimatta juoksemaan alkuerän läpi.

Aika 13,06 jätti Kortteen 0,06 sekunnin päähän välieräpaikasta. Samanlaista eräjakospekuloitavaa ei jäänyt kuin pitkien aitojen seurakaverille Viivi Lehikoiselle, eli pika-aidoissa kukaan ei mennyt jatkoon heikommalla ajalla kuin 13,06.

– Vuosi on takareiden kanssa taisteltu. Kun kävellessäkin sattuu, jokainen voi kuvitella, millaisen lähtökohdan se antaa aitajuoksuun, Korte kertasi puolitoista vuotta sitten puhjenneen jännevammansa historiaa.

Jänteeseen on tämän kauden aikana pumpattu jo neljästi kortisonia, mikä on riskien suhteen jo varsin rajoilla. Erittäin rikkonainen harjoittelu söi hiljalleen pois vuosien 2019 ja 2020 antamat hyvät harjoituspohjat, mikä alkoi näkyä tulostasossa.

Magneettikuvissa takareidestä ja sitä ympäröivältä alueelta on paljastunut paljon korjattavaa. Puukkoon tarttuu tulevana syksynä jompikumpi näistä ortopedikirurgeista: legendaarisen Sakari Oravan oppipoika Lasse Lempainen tai yleisurheilijoiden pitkäaikainen luottomies Ilkka Räsänen.

– Haluaisin juosta vielä Kalevan kisat ja maaottelun ja voittaisin molemmat, mutta en tiedä, onko siinä mitään järkeä.

Sagan viimeistelyleirillä Kortteen takareittä hoiti harjoittelukuntoon huippuammattilainen Pentti Niemi. Korte harmitteli, ettei Niemi ollut Tokiossa vielä hänen juoksunsa alla.

– En tiedä, olisiko hän saanut takareiden vielä hoidettua välieräkuntoon.

13,06 on aika, jollaisesta Korte vasta haaveili 2018. Seuraavat kaksi kautta perustaso lenteli jo eri sfääreissä. Tokion olympiakisojen alkuperäisellä paikalla, tähän aikaan vuosi sitten, nainen oli juossut kuudesti alle 12,90 ja kerran alle 12,80.

Siinä missä kisojen siirto pandemian takia oli onnenpotku mm. Senni Salmiselle, Viivi Lehikoiselle, Eetu Kallioiselle, Toni Kuuselalle, Ida Hulkolle, Silja Kososelle, Fanny Teijonsalolle ja ennen kaikkea mitalisti Matti Mattssonille, Korte ei todellakaan voi sanoa samaa.

Annimari Korte muuttaa olympiakisojen jälkeen Helsingin rauhalliseen Paloheinään, koska koirat Raad (oik.) ja Maya eivät kotiutuneet Pasilan Triplan futuristisiin maisemiin.

– Minä olen se kovaonninen poikkeus. Viime kesänä juoksin 12,8-alkuisia miten päin vain ja uskon, että olisin silloin taistellut finaalipaikasta. Mutta minulla on kokemusta siitä, että kaikki ei ihan aina mene, kuten toivoisi, Korte nauroi.

Lue lisää: Hierojaguru on yrittänyt saada Annimari Kortteen jalan kuntoon – kauden jälkeen edessä leikkaus

Suomalainen pika-aitakesä on naisten osalta terveyssyistä ollut varjo siitä, mitä se oli edelliset kaksi kautta. Ensi kesänä pidetään EM-kisat Münchenissä ja MM-kisat USA:n Eugenessa. Jos Nooralotta Nezirin ja Kortteen kuntoutus onnistuu, ja Reetta Hurske palaa tasolleen, ainakin yksi suomalaisnainen Münchenin loppukilpailussa on jopa odotusarvo.

Lue lisää: Annimari Korte paljastaa uutuuskirjassa kuuluisat poikaystävänsä – ”Tapana takavarikoida kännykkäni ja läppärini”

– Ainoa toivomus on, että saisin treenata ensi kesää varten pitkästä aikaa ilman kipuja, Korte sanoi.

Pasilan Triplassa vuoden asunut nainen muuttaa kisojen jälkeen rauhalliselle Paloheinän alueelle rivitalokotiin.

– Minä viihdyin kyllä Triplassa, mutta koirat eivät.

Halliharjoittelunsa Korte tekee jatkossa Mäkelänrinteen upealla Urhea-kampuksella, joka on juuri valmistumassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?