Mira Potkonen upeasti jatkoon, mitali enää voiton päässä – valmentaja kertoi tuoreesta vammasta Ylellä: ”Hoidetaan heti” - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Mira Potkonen upeasti jatkoon, mitali enää voiton päässä – valmentaja kertoi tuoreesta vammasta Ylellä: ”Hoidetaan heti”

Mira Potkonen otti hienon voiton Tokion olympialaisten neljännesvälierässä.

Mira Potkonen löi Etelä-Korean Oh Yeonjin ja halasi vastustajaansa ottelun jälkeen.

30.7. 12:07 | Päivitetty 30.7. 12:50

Suomen Mira Potkosen tie Tokion olympialaisten nyrkkeilyn kevytsarjassa jatkuu puolivälierissä.

Potkonen löi turnauksen kakkossijoitetun eteläkorelaisen Oh Yeonjin hajaäänituomiolla 4–1. Tuomion kuultuaan Potkonen hymyili ikionnellisena.

Tulos tiesi sitä, että Potkosen, 40, nyrkkeilyura jatkuu vielä ainakin yhden ottelun verran.

Jos hän voittaa puolivälieränsä tiistaina, Potkonen varmistaa itselleen vähintään pronssimitalin. Olympianyrkkeilyssä välierien häviäjät saavat pronssimitalit.

– Voitto tuli, ja nyt mennään eteenpäin, nyt mä meen, moi! iloinen Potkonen sanoi Ylen suorassa lähetyksessä.

Potkosen valmentaja Maarit Teuronen kertoi suojattinsa kiirehtineen hoidattamaan silmäkulmaansa noussutta pattia.

– Tosi pieni, mutta hän hoitaa sen heti. Meillä on lääkäri tuolla. Ettei se pääsekään isommaksi ja rupea haittaamaan otteluita. Saadaan se mahdollisimman hyvin hoidetuksi. Sen takia, Teuronen sanoi Ylellä.

Mira Potkonen otti voiton hajaäänituomiolla.

Potkonen vei nimiinsä ottelun kaksi ensimmäistä erää. Kolmannessa erässä Oh painoi päälle, mutta Potkonen kesti painostuksen.

Valmentaja Teuronen kertoi Potkosen noudattaneen ottelusuunnitelmaa etenkin ensimmäisessä erässä.

– Lähti hyvin, sitten rupesi vähän hiipumaan, mutta olen ihan tyytyväinen, Teuronen sanoi Ylellä.

Puolivälierässään Potkonen saa vastaansa turkkilaisen Esra Yildizin, joka löi omassa neljännesvälierässään Argentiinan Dayana Sanchezin. Puolivälierät otellaan ensi viikon tiistaina.

Mira Potkonen hoiti ottelun jälkeen silmäkulmavammaansa.

Potkonen on kohdannut Yildizin tänä vuonna Unkarissa. Silloin suomalainen voitti. Valmentaja Teuronen kuvaili Yildizin olevan ”reipaslyöntinen” ja hyvin liikkuva vastustaja. Teuronen arveli puolivälierästä tulevan tiukka.

– Tosi vauhdikas ja tasainen ottelu. Sellainen oli ainakin Unkarissa. Meni rinta rinnan koko matsin ja oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita, Teuronen kuvaili.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?