Tokion olympialaiset: IS seuraa päivän tapahtumia - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Jättiyllätys! Suomalaisuimari Fanny Teijonsalo sittenkin välieriin, naisten kolmiloikassa suurta suomalaisdraamaa – IS seurasi olympiatapahtumia

IS seurasi tässä artikkelissa Tokion olympialaisten perjantain tapahtumia.

IS seurasi olympiapäivän tapahtumia.

30.7. 5:23 | Päivitetty 30.7. 18:49

Perjantain suomalaistapahtumat Tokiossa tarjosivat iloa ja pettymystä. Näin suomalaisurheilijat suoriutuivat:

Seurannan löydän artikkelin lopusta. Seuranta on päättynyt perjantain osalta, mutta jatkuu jälleen lauantaina.

Golf: Suomalaispelaajista Sami Välimäki jatkoi miesten kisassa siitä, mihin torstaina jäi, eli pelasi kierroksen 70 lyönnillä tulokseen –1. Hän on kahden kierroksen jälkeen lukemassa kaksi alle parin ja yhdeksän lyönnin päässä johtavasta Yhdysvaltain Xander Schauffelesta. Välimäki jakaa 60 pelaajan joukossa 34. sijaa, mutta kaikki eivät ukonilman takia ehtineet toista kierrosta loppuun saakka. Kalle Samooja petrasi epäonnistuneesta avauspäivästään pelattuaan kakkoskierroksen lukemaan –3.

Nyrkkeily: Rion 2016 olympiapronssimitalisti Mira Potkonen on voiton päässä viiden vuoden takaisesta saavutuksestaan, kun hän kukisti naisten alle 60 kilon sarjassa toisella kierroksella Etelä-Korean Oh Yeon-jinin 4–1. Kahdeksan parhaan joukkoon selviytynyt Potkonen kohtaa puolivälierissä TurkinEsra Yildizin, ja voitolla heltiää mitali.

Purjehdus: Tuula Tenkanen purjehti naisten Laser radialissa peruskilpailun kahdessa viimeisessä lähdössä sijat 32 ja 9. Hän putosi kokonaiskilpailussa toiselta sijalta seitsemänneksi, mutta selviytyi kymmenen parhaan joukkoon sunnuntain mitalilähtöön, jossa jaossa on tuplapisteet. Tenkanen on kolmannesta sijasta kahdeksan pisteen päässä. Miesten Laserissa Kaarle Tapper purjehti peruskisan viimeisissä lähdöissä sijat 6 ja 12 ja kipusi kokonaiskilpailussa 13. sijalta kymmenenneksi, viimeisenä sunnuntain mitalilähtöön. Hänellä on matkaa pronssimitaliin 19 pistettä.

Uinti: Sekä Fanny Teijonsalo että Ari-Pekka Liukkonen karsiutuivat alkuerissä 50 metrin vapaauinnissa välieristä. Olympiakisojen ensikertalainen Teijosanlo ui naisissa ajan 24,79 ja jäi Suomen ennätyksestään sekä jatkopaikasta kaksi sadasosasekuntia. Hän oli 17:s eli ensimmäinen karsiutunut uimari. Teijonsalo sai kuitenkin lopulta välieräpaikan, kun Hongkongin uimari Siobhan Haughey joutui vetäytymään välierästä lonkkavamman vuoksi.

Kevään Euroopan mestari Liukkonen ui miehissä 22,25 ja oli 26:s jäätyään välieräpaikasta 0,28 sekuntia.

Yleisurheilu: Topi Raitanen juoksi miesten 3  000 metrin esteissä suoran finaalipaikan yllettyään alkuerässään toiseksi kesän parhaalla ajallaan 8.19,17. Hän oli 15:nneksi nopein. Sara Kuivisto juoksi naisten 800 metrillä välieriin Suomen ennätyksellä 2.00,15. Hän oli alkueränsä neljäs ja koko joukon aikavertailussa kuudes. Naisten kolmiloikkakarsinnassa Kristiina Mäkelä jäi tuloksellaan 14,21 karsintarajasta 19 senttiä, mutta pääsi viimeisenä eli 12:ntena finaaliin. Senni Salmisen kohtalo oli karsiutua ensimmäisenä, kun hänen tuloksensa oli 14,20.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?