Tokion olympialaiset: Matti Mattsson sai Nooralotta Nezirin herkistymään - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Porilainen Nooralotta Neziri huudahti, kun heräsi ja näki uutiset olympialaisten jymypaukusta – Matti Mattssonin ihmeuinti sai herkistymään

Tokion olympialaiset selkävaivojen vuoksi missannut Nooralotta Neziri uskoo, että ”vaikeuksilla on aina tarkoituksensa”.

Olympiapronssia napanneen Matti Mattssonin päivä on ollut yhtä riemuhuutoa, johon myös lukuisat suomalaiset ovat yhtyneet.

29.7. 12:42

Tokio

Porilainen pika-aituri Nooralotta Zeziri oppi tuntemaan olympiasankari Matti Mattssonin jo nuorena. Vuonna 1992 syntynyt Neziri on seurannut vuotta myöhemmin maailmaan ilmestyneen Mattssonin uraa tarkasti ja oli vaikuttunut porilaisuimarin Tokiossa voittamasta olympiapronssista.

– Heti herättyäni huudahdin, että vau! Kun näin uutiset Matin mahtavasta saavutuksesta, siitä tuli kyllä itsellenikin mainio fiilis, ja hieman siinä herkistyikin. Matti todella ansaitsi mitalinsa, Neziri sanoi.

– Emme ole toistemme kanssa varsinaisesti tekemisissä, mutta samaa ikäluokkaa olevina porilaisurheilijoina tunnemme kyllä toisemme ja uriemme erilaiset käänteet. Välierien jälkeen mulle tuli tunne, että Matti saattaa ottaa sen mitalin.

Tokion kisat loukkaantumisen vuoksi missannut pika-aituri Nooralotta Neziri on vaikuttunut hyvin tuntemansa Matti Mattssonin upeasta saavutuksesta.

Neziri itse missasi olympialaiset juuri kisojen alla iskeneiden selkävaivojen vuoksi ja oli sillä hetkellä luonnollisesti surun murtama. Hän tietää myös Mattssonin olleen monesti allapäin kärsittyään erilaisista, paikoin todella haastavistakin, vastoinkäymisistä.

– Isojen vaikeuksien hetkellä monet ovat epäilleet Matin kykyjä. Nyt Matti pääsi näyttämään kaikille epäilijöilleen, että kaikki on mahdollista, kun vaan jaksaa uskoa itseensä, Neziri ruoti.

– Vaikeuksilla on aina joku tarkoituksensa. Uskon, että Matin kohdalla se tarkoitti juuri tätä – unelman täyttymistä olympialaisissa. Hän varmasti arvostaa mitaliaan nyt miljoona kertaa enemmän kuin jos se olisi tullut helpommalla.

Vaikeuksista Neziri, 28, uskoo vielä itsekin ammentavan.

– Olen saavuttanut urallani jo paljon, mutta haluan uskoa siihen, että näistä selkävaikeuksista selvittyäni se kaikista isoin palkinto on vielä tulematta – jonkinlainen lottopotti, 100 metrin aitojen entinen SE-tuloksen haltija summasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?