Matti Mattsson otti pronssia – Jani Sievinen herkistyi - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Jani Sievinen ylisti Matti Mattssonin jäätävää taktikointia – TV5:n selostuskopissa tuli hiljaista pronssipommin jälkeen: ”Ei pysty puhumaan”

Matti Mattssonista tuli ensimmäinen suomalainen uinnin olympiamitalisti sitten Jani Sievisen, joka seurasi uintia TV5:n selostuskopista.

Matti Mattsson juhli olympiapronssia.

29.7. 5:44

Suomalainen uintilegenda Jani Sievinen herkistyi TV5:n selostuskopissa Matti Mattssonin otettua olympiapronssia miesten 200 metrin rintauinnissa Tokiossa.

Suomalaisen aika 2.07,13 on uusi, huima Suomen ennätys, joka on samalla myös Pohjoismaiden ennätys.

Sievinen karjui riemusta Mattssonin mitalin varmistuessa.

– Aivan käsittämätön veto Matilta. Hän todellakin piti piilossa noita kykyjään alku- ja välierissä niin kuin sanoin. Mieletön veto, olympiapronssi! hän huokaisi TV5:llä.

– Niin ennakkoluuloton suoritus kun olla ja voi. Rohkeasti avattiin, itse asiassa sekunnin kovempaa kuin välierässä, ja mikä lopetus. Siinä taisteltiin itse asiassa kultamitalistakin aivan viimeisille metreille asti, aivan huikeaa.

Tämän jälkeen selostamossa tuli hiljaista. Selostaja Tommy Rundgrenin ääni värisi ja Sievinen puhalteli vieressä selvästi herkistyneenä.

– Onnittelut, en pysty puhumaan, Rundgren tiivisti molempien tunnot.

Sievinen juhli omaa olympiamitaliaan Atlantassa 1996. Hän otti tuolloin hopeaa 200 metrin sekauinnista.

Olympiafinaalin voitti Australian Izaac Stubblety-Cook ajalla 2.06,38. Hopeaa otti Hollannin Arno Kamminga ajalla 2.07,01.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?