Martyna Trajdosin valmentajan rajut otteet hämmentävät – valmennettava puolustaa: ”Ei selvästikään lyönyt tarpeeksi kovaa” - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Saksalaisvalmentajan rajut otteet hämmentävät – valmennettava puolustaa: ”Ei selvästikään lyönyt tarpeeksi kovaa”

Olympiafanit olivat kauhuissaan Martyna Trajdosin ja hänen valmentajansa otteluun valmistautumisesta.

Martyna Trajdosin (vas.) olympiataival päättyi alkueriin.

28.7. 22:38

Saksalaisjudoka Martyna Trajdosin valmistautumisrituaali Tokion olympialaisissa aiheutti keskiviikkona paljon hämmennystä.

Saksalainen oli nousemassa olympiatatamille kohtaamaan unkarilaisen Szofi Ozbasin, mutta sitä ennen hänen valmentajansa Claudiu Pusa ravisteli ja läimi häntä kasvoihin hurjan näköisesti.

Judoliitto antoi valmentajalle varoituksen läimäytyksistä. Lisäksi sosiaalisessa mediassa kohdistettiin paljon kritiikkiä valmentajan rajuihin otteisiin. Videoklippejä ja kuvakaappauksia tilanteesta alkoi leviämään Twitterissä hyvin nopeasti.

Trajdos ei hyväksynyt hyökkäystä ja puolusti valmentajaansa Instagramissa. Hän kertoo Pusan tehneen sen, mitä oli itse pyytänyt tekemään. Päivityksessä on video kohun herättäneestä läpsimistilanteesta.

– Kuten jo sanoin, se on rituaali, jonka itse valitsin. Valmentajani tekee vain sen, mitä haluan hänen tekevän, jotta minut saadaan vireeseen, Trajdos kirjoitti.

Rituaalista ei ollut tällä kertaa kuitenkaan apua saksalaiselle, sillä hän hävisi alkueräkamppailun unkarilaiselle. Trajdos vitsaileekin Instagramissa, että valmentaja olisi saanut herätellä häntä lujempaakin.

– Hän ei selvästikään lyönyt tarpeeksi kovaa, Trajdos hassuttelee.

32-vuotias judoka on voittanut 63-kiloisten sarjassa EM-kultaa vuonna 2015 ja MM-pronssia vuonna 2019.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?