Tokion olympialaiset: Ylen Antti-Jussi Sipilä lensi Tokioon 20-kiloinen kahvakuula kassissaan – miten ja miksi? - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Ylen suosikkijuontaja lensi Tokioon 20-kiloinen kahvakuula kassissaan – kertoo nyt, miten ja miksi

Olympialaisissa työskentelevä Ylen toimittaja Antti-Jussi Sipilä sai ottaa lennolle mukaan kaksi matkalaukkua, mutta ei suinkaan täyttänyt niistä toista esimerkiksi vaatteilla.

Ylen tv-kasvo Antti-Jussi Sipilä haluaa pitää kuntoaan yllä myös työmatkalla Tokiossa.

1.8. 6:51

Tokio

Suomalaisille lienee jo käynyt selväksi, että Tokiossa on olympialaisten aikaan käytössä tiukat koronarajoitustoimet. Hätätila-asetuksen perusteella esimerkiksi ravintoloiden tulee sulkea ovensa viimeistään kello 20, eikä ravintoloissa ja baareissa saa myydä lainkaan alkoholia.

Olympialaisissa työtehtävissä olevat, akkreditoidut henkilöt asetetaan maahantulon jälkeen kolmeksi päiväksi karanteeniin, ja kahteen ensimmäiseen viikkoon liikkuminen on luvallista vain kisajärjestäjien virallisilla kuljetuksilla.

Kaikki tämä tarkoittaa, että muun muassa kuntoileminen on kolmisen viikkoa kestävän reissun aikana hankalaa.

Ylen tunnettu tv-kasvo, juontaja-toimittaja Antti-Jussi Sipilä on keksinyt tähän ongelmaan hyvin omanlaisensa ratkaisun – tai keksi itse asiassa jo Suomessa ennen lähtöään.

Sipilä, 41, raahasi Tokioon suunnanneeseen lentokoneeseen 20 kiloa painavan kahvakuulan, jolla on nyt treenaillut hotellihuoneessaan päivittäin.

Voi kuulostaa hämmentävältä, mutta totta se on.

– Joo, siis joka aamu on tullut vedettyä jonkinlainen treeni – ensimmäistä päivää lukuun ottamatta, Sipilä kertoo IS:lle.

– Halusin ottaa kahvakuulan mukaan, koska treenaaminen on itselleni tärkeää. Toisaalta senkin vuoksi, että töiden päätyttyä aika voisi käydä hotellihuoneessa pitkäksi.

Antti-Jussi Sipilä treenaa työpäivien lomassa.

Aivan pelkästään Sipilän oma idea kahvakuulan mukaan ottaminen ei kuulemma ollut.

– Kotoa lähtiessä ohjeistettiin, että älä sitten liho siellä Tokiossa, kun joudut makaamaan koko ajan vaan hotellihuoneessa, olympialaisten avausviikolla uintiareenalla työskennellyt Sipilä kertoo naurahdellen.

Erikoista tässä on tietenkin erityisesti se, että lähtökohtaisesti yksittäiseltä matkustajalta hyväksytään koneen ruumaan korkeintaan rapiat 20 kiloa painava matkalaukku sekä matkustamoon noin viiden kilon käsimatkatavarasetti.

Ekstramääristä lentoyhtiöt perivät yleensä tuntuvia maksuja. Eikä lisämatkatavaroiden vienti koneeseen ole mikään automaatio, koska jokaisella koneella on oma henkilömäärään suhteutettu maksimipainonsa.

– Meillä oli matkalipulla kaksi matkalaukkua ruumaan, eli saimme ottaa mukaamme toisen noin 20 kilon setin. Ajattelin, että oli fiksumpaa käyttää kilot kahvakuulaan kuin vaatteisiin, Sipilä perustelee.

– Halusin ajatella omaa hyvinvointiani, jota treenaaminen tuottaa. Päätös on osoittautunut hyväksi.

Myös jotkut muut Ylen Tokiossa olevat toimittajat ovat kuulemma lainanneet Sipilän kuulaa – esimerkiksi toinen suosikkikasvo Riku Salminen.

– Riku kuitenkin vaan harmitteli, että kahvakuula oli hänelle vähän liian painava, Sipilä sanoo hymähdellen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?