Mira Potkonen voitti kohukamppailun – Elina Gustafssonilta kova näkemys - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Mira Potkosen kyseenalainen voitto raivostutti vastustajan – Suomen ex-huippu lataa nyt kovan tuomion: ”Mira sippasi”

Elina Gustafssonin mielestä Mira Potkonen hallitsi olympia-avauksessaan ensimmäistä erää, mutta väsyi sen jälkeen pahasti.

Mira Potkonen aloitti Tokiossa voitolla, mutta ranskalaisvastustaja oli tuomiosta eri mieltä.

28.7. 12:54

Yksi Suomen olympiatoivoista, nyrkkeilijä Mira Potkonen aloitti kisaurakkansa tiistaina. Hän voitti avausottelussaan ranskalaisen Maiva Hamadouchen hajaäänituomiolla.

Hamadouche ei tuomiota sulattanut. Hän koki voittaneensa ottelun ja oli silmin nähden tuohtunut, kun tuomarien päätös julistettiin. Ranskalainen lateli kovaa tekstiä tuomiosta ja Potkosesta kotimaansa urheilun ykköslehdelle L’Equipelle.

– En kunnioita häntä, hän ei ole oikea voittaja. Hän tietää hävinneensä. Tämä on ollut hieno seikkailu, mutta lähden täältä paha maku suussani, Hamadouche saarnasi.

– Tämä on epäoikeudenmukainen tappio. Hän ei ikinä voittanut toista ja kolmatta erää. Lisäksi hän otti varoituksen. Tein paljon töitä olympialaisten eteen, mutta tuomarit eivät kunnioittaneet sitä. Olen pettynyt, hän jatkoi.

Lue lisää: Mira Potkoselle hävinnyt ranskalainen latoi todella tylyä tekstiä suomalaisesta: ”En kunnioita häntä”

Uransa viime marraskuussa päättänyt huippunyrkkeilijä Elina Gustafsson kertoi IS:lle ymmärtävänsä Hamadouchen tuohtumuksen.

– Ymmärrän hänen näkökulmansa. Mira vähän sippasi toisessa erässä, eikä jaksanut enää oikein muuta kuin sitoa, Gustafsson sanoi.

Väsynyt Mira Potkonen kävi välillä kanveesissa.

– Olympialaisissa on paljon pelissä, ymmärrän sen, että tunteet ovat pinnassa ottelun jälkeen. Tietysti ranskalaisen olisi kannattanut pitää mölyt mahassaan, mutta toisaalta hänellä on oikeus tuntea niin kuin tuntee ja ajatella niin kuin ajattelee. Jos hän ei kunnioita Miraa, niin sitten ei kunnioita, hän sanoi Hamadouchen kommenteista.

Vuoden 2016 MM-pronssimitalistin mielestä Potkonen vei ensimmäisen erän nimiinsä, mutta ottelun voiton hän olisi antanut Hamadouchelle.

– Vaikea tietysti sanoa, kun en itse ollut paikalla, mutta striimin perusteella olisin varmaan antanut kaksi viimeistä erää ranskalaiselle. Miralla oli vielä se varoituskin. Toinen erä oli vähän ympäripyöreämpi, Hamadouche teki paljon, mutta ei saanut selkeitä iskuja perille. Kolmas oli selkeämpi hänen hyväkseen.

Gustafsson tuntee ottelijoiden tyylit ja osasi odottaa ottelusta fyysistä koitosta, jossa ei paljoa väistellä ja suojata. Nähdynkaltainen ottelu on urheilijoille äärimmäisen kuluttava.

– Kumpikaan ei väistänyt juuri lainkaan, aika suoraa lyömistä vaan. En ole varmaan ikinä nähnyt Miraa noin väsyneenä ottelun jälkeen.

Potkosen turnaus jatkuu perjantaina, kun hän kohtaa neljännesvälieräottelussa korealaisen Oh Yeon-jin. Tamperelainen joutuu uudenlaisen haasteen eteen, kun vastassa on turnauksen kakkossijoitettu.

– Miran täytyy parantaa ekasta matsista aika paljon, että seuraava tulee kotiin. Ottelusta tulee varmasti erilainen, korealaiset ovat usein todella vikkeliä ja liikkuvia ottelijoita, Gustafsson näkee.

Potkosen ja Oh’n välinen ottelu käynnistyy perjantaina kello 11.48 Suomen aikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?