Tokion olympialaiset: Mira Potkonen sai niskaansa täyslaidallisen - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Mira Potkoselle hävinnyt ranskalainen latoi todella tylyä tekstiä suomalaisesta: ”En kunnioita häntä”

Maiva Hamadouchen mielestä Mira Potkonen ei ansainnut voittoa.

Mira Potkonen (vas.) löi Maiva Hamadouchen naisten alle 60-kiloisten kamppailussa.

27.7. 20:53

Nyrkkeilijä Mira Potkonen, 40, voitti tiistaina itseään lähes kymmenen vuotta nuoremman ranskalaisen Maiva Hamadouchen Tokion olympialaisten avauskierroksella.

Potkonen julistettiin voittajaksi hajaäänituomiolla. Viidestä tuomarista kolme koki Potkosen paremmaksi, yksi oli ranskalaisen puolella ja yksi näki ottelun päättyneen tasan.

Hamadouche oli ottelun jälkeen pahasti pettynyt ja jopa tuohtunut päätöksestä. Ranskalainen levitteli käsiään, eikä näyttänyt lainkaan sulattavan tappiotaan. Hän koki itse olevansa kamppailun voittaja.

– Kunnioitan olympialaisten arvoja, mutta mielestäni en hävinnyt tätä ottelua. Varsinkin kolmannen erän voitin mielestäni selvästi, Hamadouche linjasi.

Ranskalaislehti L’Equipessa IBF-liiton hallitseva ammattinyrkkeilyn maailmanmestari Hamadouche lateli suorat sanat Potkosesta.

– En kunnioita häntä, hän ei ole oikea voittaja. Hän tietää hävinneensä. Tämä on ollut hieno seikkailu, mutta lähden täältä paha maku suussani, Hamadouche saarnasi.

Lue lisää: Tätä et nähnyt tv:ssä: Mira Potkonen tanssi kuin Rocky Balboa ja kutsui vastustajaansa ”hulluksi” – kulisseissa outo näytelmä

Hamadouche ei voinut sulattaa sitä, että tuomarit näkivät Potkosen voittaneen viimeisen erän.

– Tämä on epäoikeudenmukainen tappio. Hän ei ikinä voittanut toista ja kolmatta erää. Lisäksi hän otti varoituksen. Tein paljon töitä olympialaisten eteen, mutta tuomarit eivät kunnioittaneet sitä. Olen pettynyt, Hamadouche valitti.

Kaksikko on kohdannut kehässä aikaisemminkin. Kaksi vuotta sitten Potkonen voitti Hamadouchen EM-finaalissa. Ranskalaisen mukaan olympiatappio on pahempi, koska hänen mielestään lopputulos oli tällä kertaa selvä.

Lue lisää: Kommentti: Mira Potkosessa on samaa sitkeyttä kuin Tokion 1964 sankarissa ”Purtsi” Purhosessa, jonka suurta egoa ihmetteli Vesku Loirikin

Potkonen eteni voitolla 16 parhaan joukkoon ja kohtaa perjantain neljännesvälierässä etelä-korealaisen Oh Yeon-jinin, joka on sarjan kakkossijoitettu ja vuoden 2018 MM-pronssimitalisti. Potkonen puolestaan kamppailee Tokiossa sijoittamattomana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?