Matti Mattsson, 27, on kovassa kunnossa – ui heittämällä välieriin ja esiintyi itsevarmasti TV5:llä: ”Ei tuntunut juuri missään” - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Matti Mattsson, 27, on kovassa kunnossa – ui heittämällä välieriin ja esiintyi itsevarmasti TV5:llä: ”Ei tuntunut juuri missään”

Matti Mattsson oli 200 metrin rintauinnin alkuerien kolmanneksi nopein.

Matti Mattsson kuvattuna Tokion olympia-altaalla lauantaina.

27.7. 13:53 | Päivitetty 27.7. 14:18

Uimari Matti Mattsson voitti alkueränsä 200 metrin rintauinnissa. Mattssonin tulos oli 2.08,44. Erän muut uimarit jäivät sekunnin päähän.

16 parasta uimaria viidestä alkuerästä eteni välieriin. Mattsson pääsi välieriin heittämällä, sillä hän oli alkuerien kolmanneksi nopein. Parasta vauhtia piti Australian Izaac Stubblety-Cook: 2.07,37.

Mattsson ilmoitti TV5:llä, että erävoitossa ei edes ollut vielä kaikki pelissä.

– Ihan hyvässä kunnossa ollaan. Oli tosi kiva uinti, eikä se tuntunut juuri missään. Tarkoitus oli ottaa mahdollisimman rennosti ja loppua kohden vähän kiristää, hän kommentoi itsevarmasti.

Mattssonin puheet lupaavat hyvää välierään, joka kilpaillaan varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa.

– Ei siinä suurta latausta ollut. Ensimmäisen satasen voin vetää vielä huomattavasti kovempaa.

200 metrin rintauinnin SE on Mattssonin keväällä uima 2.08,26, josta suomalainen jäi nyt siis 18 sadasosaa.

Mattsson jäi alkueriin lauantaina 100 metrin rintauinnissa. Tuolloin 27-vuotias porilainen jäi kolme sadasosaa SE-vauhdista.

Aiemmin tiistaina Ari-Pekka Liukkonen karsiutui 100 metrin vapaauinnin alkueristä. Liukkosen 50,48 riitti hänen alkueränsä toiseksi viimeiseen sijaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?