Tokion olympialaiset: Erikoinen episodi olympialaisissa – järjestysmies veti tiukkaa linjaa, mitalisti hämmentyi - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Erikoinen episodi olympialaisissa: järjestysmies veti tiukkaa linjaa – mitalisti hämmentyi

Kanadalaisurheilijaa pyydettiin hiljenemään, kun hän juhli ystävänsä olympiapronssia huutaen.

Catherine Beauchemin-Pinard voitti olympialaisten pronssiottelussa Venezuelan Anriquelis Barriosin.

27.7. 14:50

Tokio

Catherine Beauchemin-Pinard murtui kyyneliin, kun olympialaisten judon alle 63-kiloisten pronssiottelu Venezuelan Anriquelis Barriosia vastaan ratkesi hänen voittoonsa.

Samalla hetkellä Tokion Nippon Budokan -areenan katsomossa karjui yksi Kanadan paitaan sonnustautunut mies villisti.

– Se oli Antoine Valois-Fortier, joka kilpaili täällä 81-kiloisten sarjassa, Beauchemin-Pinard sanoi heti, kun Ilta-Sanomat kertoi hänelle tapahtumien kulusta.

Parhaimmillaan runsaat 14 000 katsojaa vetävän areenan katsomossa huusi äänekkäästi siis tasan yksi ihminen. Tässä tilanteessa japanilainen järjestysmies käveli lähemmäs karjujaa ja osoitti käsillään, että tämän pitäisi pitää pienempää ääntä.

– Miksi ihmeessä hän teki niin? En oikein ymmärrä, Beauchemin-Pinard hämmästeli järjestysmiehen tempauksesta kuultuaan.

Catherine Beauchemin-Pinard sai tuulettaa olympiapronssimitalistina.

Tokion olympialaisissa on voimassa tiukat koronasäännöt, jotka koskevat likimain kaikkia asioita. Kisoihin osallistuville urheilijoille ja median edustajille on jaettu ennen kisoja laajat sääntökirjat. Siellä neuvotaan näin:

Vältä huutamista, hurraamista ja laulamista – keksi muita tapoja osoittaa tukeasi tai riemuita kisan aikana, tee se esimerkiksi taputtamalla.

Katsomossa ollut kanadalaisottelija ei siis toiminut ”pelikirjan” ohjeiden mukaisesti. Tuossa tilanteessa järjestysmiehen pelisilmä silti petti, sillä tuskin yhden, maski kasvojensa suojana huutavan iloisen ihmisen elämöinnistä voisi olla mitään haittaa.

Onko ottelijan kannalta ikävää, etteivät katsojat saa kannustaa heitä haluamallaan tavalla?

On mielestäni erikoista, että hänelle sanottiin, ettei saa hurrata. Ehkä se johtuu koronasäännöistä, mutta en oikein tiedä, Beauchemin-Pinard hämmästeli.

Hetkeä huutoepisodin jälkeen, kyyneleihin liikuttunut Beauchemin-Pinard meni katsomossa olleen Antoine Valois-Fortierin luo ja kurotti saamaan tältä onnitteluhalauksen olympiapronssinsa kunniaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?