Tokion olympialaiset: Nuorten suomalaisurheilijoiden suoritukset ovat tehneet vaikutuksen olympialaisissa – ”Ei ole häpeän pelkoa” - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Video: Oletko huomannut ”uuden suomalaisen klangin” Tokion olympialaisissa? ”Ei ole häpeän pelkoa”

Tokioon matkanneet Ilta-Sanomien toimittajat pohtivat videolla nuorten suomalaisurheilijoiden suorituksia.

27.7. 10:05

Tokio

Mitalisijoja ei ole Suomen joukkueelle vielä Tokiosta tullut, mutta moni suomalainen on silti venynyt mainioon suoritukseen olympiaestradilla.

Nuorten suomalaisurheilijoiden suoritukset olympialaisten alkupäivinä ovat tehneet vaikutuksen IS:n toimittajiin Marko Lempiseen ja Pekka Holopaiseen.

Ampuja Eetu Kallioinen otti maanantaina neljännen sijan skeetin finaalissa. Uimareista Ida Hulkko venyi SE-tulokseen kisojen avausmatkallaan 100 metrin rintauinnissa ja Mimosa Jallow oli hyvin lähellä välieräpaikkaa 100 metrin selkäuinnissa. Purjehduksessa Kaarle Tapper oli kahden kisapäivän jälkeen kärkisijalla kultajahdissa.

– Näissä kisoissa on aivan erilainen suomalainen klangi kuin Riossa oli. Vaikkei tulisi mitalia, niin näistä kisoista tulee jäämään suomalaisille katsojille parempi maku suuhun kuin Rion kisoista, Holopainen sanoi.

Lempisen mielestä Tokion olympialaisissa nähdään uuden suomalaisen urheilijasukupolven esiinmarssi.

– Mietitään Eetu Kallioista, olympiadebytanttia, joka saavutti hienon neljännen sijan. Hän kuitenkin kertoi finaalin jälkeen, että haki täältä vain kultamitalia.

– Nämä nuoret ovat todella rohkeita, todella avoimia. Uudella sukupolvella ei ole epäonnistumisen ja häpeän pelkoa, joka kuitenkin leimasi takavuosien tekijöitä melko paljon.

Voit katsoa kaksikon keskustelun kokonaisuudessaan oheiselta videolta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?