Tokion olympialaiset: valmentajan riehakas kultamitalituuletus tallentui videolle - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Valmentaja riehaantui täysin suojattinsa olympiakullasta – raivokas tuuletus tallentui videolle: ”Kuin olisin irtautunut ruumiistani”

Ariarne Titmuksen voitto sai valmentaja Dean Boxallin tuulettamaan katsomossa.

Ariarne Titmus sai onnittelut valmentaja Dean Boxallilta.

26.7. 20:07

Tokion olympialaisten uinnissa nähtiin varhain maanantaina Suomen aikaa eräs kisojen odotetuista kaksinkamppailuista. Australialainen Ariarne Titmus onnistui voittamaan Yhdysvaltojen Katie Ledeckyn 400 metrin vapaauinnissa ja nappasi matkalta kultamitalin.

Titmuksen voitto riehaannutti totaalisesti katsomossa kisaa seuranneen valmentajan Dean Boxallin, jonka reaktioista tuli sosiaalisessa medioissa nopeasti meemi. Valmentaja otti kasvomaskin pois, tarttui käsillään kaiteeseen ja alkoi tuulettaa vimmatusti.

Pienen näytteen parikymmentä sekuntia kestävästä tuuletuksesta tarjosi esimerkiksi Australian olympiajoukkue Twitter-tilillään.

– Tuntuu kuin olisin irtaantunut kehostani, Boxall sanoi Reutersin mukaan.

– Olen valmentanut häntä viisi vuotta. Meillä oli yhteinen unelma.

Boxallilta kysyttiin, oliko reaktio herättänyt vastustusta valmentajakatsomossa.

– Yhdysvaltalaiset eivät ehkä pitäneet siitä. En tiedä. Mutta he hyppivät ympäriinsä yhtä paljon kuin minäkin. En pystynyt hallitsemaan sitä, Boxall sanoi.

Titmus sanoi nähneensä pätkiä valmentajansa reaktiosta.

– Sellainen hän vain on. Hän on niin intohimoinen kaikessa mitä tekee. Tämä merkitsee hänelle yhtä paljon kuin minulle. Hän antaa kaikkensa ollakseen uintivalmentaja, Titmus sanoi.

Titmus ui 400 metrillä uuden ennätyksensä ja Oseanian ennätyksen 3.56,59. Häntä nopeammin matkan on taittanut ainoastaan Ledecky, jonka nimissä on matkan maailmanennätys 3.56,46. Sen hän ui Rion olympialaisissa.

Tokiossa Ledeckyn aika oli 3.57,36, eli tappiota Titmukselle tuli 0,67 sekuntia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?