Eetu Kallioinen paljasti, mikä meni pieleen kohtalokkaissa laukauksissa - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Eetu Kallioinen paljasti, mikä meni pieleen kohtalokkaissa laukauksissa – asteli median eteen musertavan pettyneenä

Olympiadebyytissään jopa neljänneksi yltänyttä skeet-ampujaa sapetti pahanpäiväisesti Tokiossa. Kertomansa mukaan nuorukainen tavoitteli kisoista ainoastaan kultamitalia.

Nelossija skeetin finaalissa oli kova suoritus olympiadebytantti Eetu Kallioiselta, mutta nuorukaista itseään mitalin karkaaminen sapetti raskaasti.

26.7. 12:22

Tokio

Niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana. Kupoliinhan sellainen ottaa.

Eikä Suomen skeet-ampuja Eetu Kallioinen edes yrittänyt peitellä potutustaan saavuttuaan suomalaismedian eteen olympiafinaalin päätyttyä. Kallioinen, 23, jäi kuuden ampujan finaalissa karvaasti neljänneksi, eikä Santahaminan liikunta-upseerin pettymystä vaikuttanut lievittävän edes se, että hän oli kisan selvästi nuorin ampuja.

– Parempi etten nyt sano suoraan, mitä oikeasti ajattelen, Kallioinen latasi heti haastattelupisteelle jalkauduttuaan.

– Harmittaa aivan järkyttävästi. Iso pettymys. Mieleni ei ole millään tavalla hyvä nyt.

Kallioisen mielestä nelossija oli huonoin mahdollinen, vaikka esimerkiksi huippu-urheiluyksikön tarkkuuslajivastaava Kimmo Yli-Jaskarin mielestä tämä oli ”huippusaavutus olympiadebytantilta”.

– Kun ei ole finaalin jälkeen mitalia, ei ole mitään. Näin mä asian ajattelen, Kallioinen itse linjasi.

– Hain täältä kultamitalia. En yhtään mitään muuta, se on täysin selvä asia, hän jatkoi itseluottamusta huokuen.

Eetu Kallioinen ampui peruskilpailussa vain kaksi hutia 125 kiekosta ja selviytyi kuuden ampujan finaaliin, jossa hän oli selvästi nuorin kilpailija.

Finaali alkoi Kallioiselta mallikkaasti, mutta sen edetessä tulleet kaksi tuplapummia ratkaisivat pelin. Molemmat tuplat tulivat viitospaikalta, mutta ”jakkaralla” ei ollut haulikkomiehen mielestä mitään väliä.

– Kumpikaan ei ollut teknisesti hyvä suoritus. Ei vaan vielä ollut valmius riittävällä tasolla, Kallioinen korosti.

– Ensimmäisessä valmistautuminen petti. En ollut valmis lupaa pyytäessäni, se lähti vähän niin kuin lapasesta. Toinen oli yhtä heikko teknisesti, mutta syytä en tiedä. Fiilis oli ainakin yllättävän rento, ei jännittänyt liikaa. Ei tämä toki mikään normaalikisa ollut.

Mediakatsomossa finaalia olivat jännittämässä Tokion skeetissä peruskilpailuun jäänyt Lari Pesonen sekä vuoden 2008 olympiavoittaja, kisoissa myöhemmin urakkansa aloittava Satu Mäkelä-Nummela. Pesonen on jakanut Tokiossa saman kämpän Kallioisen kanssa.

– Kyllä Eetu oli aamulla todella rauhallisen ja luottavaisen oloinen, ei missään nimessä hermostunut. Ja kyllä meille kummallekin upposi myös aamupala hyvin, eli ei ollut mitään ekstrajännitystä, vielä aamupäivällä itsekin kilpaillut Pesonen kertoi.

– Eetu on käsitykseni mukaan tosi rento ja huumorintajuinen tyyppi. Häntä voisi aivan hyvin luulla pojakseni, sanavalmis Mäkelä-Nummela puolestaan veisteli.

Finaalia oli seuraamassa ja jännittämässä myös olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela, joka aloittaa oman kisaurakkansa myöhemmin.

Priimavireessä Tokioon laskeutunut, keväällä skeetissä EM-pronssia napannut Kallioinen toivoi, että pettymys haihtuisi seuraavan viikon sisällä. Hän palaa Suomeen tiistaina Tokiosta lähtevällä lennolla.

– Ehkä tämä nelossija jo viikon päästä lämmittää, 125 kiekon peruskisassa hämmästyttävästi vain kaksi hutilaukausta ampunut Kallioinen uumoili.

– Tänä iltana täytyy ottaa rennosti, avata puhelin ja katsoa mitä kaikkea sinne on tullut. En ole tässä parina viime päivinä puhelintani juuri vilkuillut. Joskus on hyvä olla vilkuilematta sitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?