Eetu Kallioisen vanhemmat jännittivät kotona, kun poika ampui olympiamitalista - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Eetu Kallioisen isä ja äiti pakahtuivat ylpeydestä kotona: ”En pystynyt istumaan paikoillani”

Vanhemmat kuvailevat nelossijaa ”jäätäväksi suoritukseksi”, jonka eteen on tehty vuosien varrella paljon töitä.

Eetu Kallioinen sijoittui olympialaisten skeet-ammunnan finaalissa neljänneksi.

26.7. 13:25

Eetu Kallioisen finaalisuoritusta seurattiin Lopella maanantaiaamuna erittäin jännittyneissä tunnelmissa. Skeet-ampujan vanhemmat Tero ja Kati Kallioinen katsoivat poikansa finaalisuoritusta kotonaan perheen kesken.

– Tosi hienoa oli katsoa, mutta ihan mielettömän jännittävää. En pystynyt istumaan loppuun asti paikoillani, oli pakko lähteä liikkeelle, Kallioisen äiti kertoo.

– Kaikkia jännitti. Yritettiin vain seurata, vaikka ei oikein pystynyt katsomaan, sanoo puolestaan Tero Kallioinen.

Eetu Kallioinen ampui lähes virheettömän kilpailun ensimmäisissä olympialaisissaan. Amerikkalainen Vincent Hancock voitti jo kolmannen olympiakultansa.

Molemmat vanhemmat kertovat olevan pojastaan enemmän kuin ylpeitä. Nelossijaan ollaan tyytyväisiä, vaikka toiveet olivat ehtineet kavuta jo korkeammalle.

– Sitähän sanotaan, että kaikki muut sijat ovat häviöitä paitsi voitto. Eihän tämä hyvältä tunnu, koska mitalia odotettiin, mutta kyllä tämä on silti huippusuoritus. Muutaman hetken kuluttua tämäkin (sija) tuntuu Eetusta varmasti paremmalta, isä kuvailee.

Äidin mielestä 23-vuotiaan Kallioisen suoritus oli mainio, vaikkakaan ei kantanut mitaliin asti.

Tero Kallioinen on itsekin lajin harrastaja sekä 50-vuotiaiden skeet-ammunnan Suomen mestari. Hän muistuttaa pelkästään finaalipaikan olevan huippusaavutus, johon vaaditaan vahvaa sitoutumista ja oikeaa asennetta.

– Olympialaisiin on mahdottoman vaikea päästä tässä lajissa. Kun sen paikan saavuttaa ja selvittää tiensä vielä finaaliin asti, se on todella kova suoritus.

– Kaikkein paras jäi saavuttamatta, mutta sille ei voi mitään. Se, että Eetu jätti finaalissa vielä kaksi kaveria taakseen, on todella arvostettavaa, olympiafinalistin isä ilmaisee.

Isän mukaan Kallioinen onkin kehittynyt ampujana ”älyttömästi”. Hänen mielestään poika on nyt saavuttanut maailman kärkitason. Olympialaisten finaalipaikka saavutettiin isän sanoin kovalla työllä ja henkisellä taistolla.

– Ei ole kovin monen poika päässyt olympialaisiin, joten asioita on tehty oikein. Tämän eteen on tehty todella paljon töitä.

Vielä ei ole päätetty, kuinka nelossijaa juhlistetaan Kallioisen palattua takaisin Suomeen. Vanhempien mukaan jonkinlainen kakkukahvittelu on ainakin paikallaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?