Taekwondo: Olympiavoittaja Ulugbek Rashitovin valmentaja murhattiin - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Historiaa tehnyt 19-vuotias olympia­voittaja avautui tunteikkaasti – valmentaja murhattiin vain kuukausi sitten: ”Omistan kultani hänelle”

Uzbekistanin taekwondosankari Ulugbek Rashitov kertoi kipeästä menetyksestään olympiavoittonsa jälkeen.

Uzbekistanin Ulugbek Rashitovin tunteet olivat pinnassa olympiavoiton jälkeen.

26.7. 6:05

19-vuotias Ulugbek Rashitov teki sunnuntaina Uzbekistanin olympiahistoriaa. Hän löi Iso-Britannian Bradley Sindenin 68 kilon sarjan finaalissa lukemin 34–29 ja nappasi maansa ensimmäisen taekwondon olympiakullan.

Sinden johti kamppailua vielä sen loppuhetkillä, mutta Rashitov käänsi taiston edukseen viimeisen kahdeksan sekunnin aikana.

Finaalin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Rashitov piti tunteikkaan puheenvuoron ja muisti edesmennyttä valmentajaansa Kim Jin-youngia.

– Oli vaikea hetki, kun valmentajani murhattiin kuukausi sitten. Se ei koskettanut vain minua, vaan kaikkia joukkuetovereitani. Olin todella pahoillani. Tämä menetys teki kuitenkin minusta vain vahvemman. Omistan kultani hänelle, Rashitov sanoi Championat.comin mukaan.

Lue lisää: ”Häpeämätön” kuva Tokion kisojen nais­voittajasta herätti raivon – suomalainen asiantuntija nosti esiin huvittavan seikan

Uzbekistanin taekwondomaajoukkuetta valmentanut eteläkorealainen Kim kuoli yleisradioyhtiö KBS:n mukaan 16. kesäkuuta. Hän sai kuolettavat vammat, kun häntä puukotettiin riidan päätteeksi kotonaan Uzbekistanissa.

Henkirikoksesta epäillään Kimin maanmiestä, joka oli vieraana valmentajan luona. Epäilty pakeni verityön jälkeen paikalta, mutta Uzbekistanin poliisi pidätti hänet myöhemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?