Kuvat palavista ruumiista järkyttivät – Sathiyan Gnanasekaran, 28, halusi antaa toivoa kotimaalleen, mutta joutui pettymään - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Kuvat palavista ruumiista järkyttivät – Sathiyan Gnanasekaran, 28, halusi antaa toivoa kotimaalleen, mutta joutui pettymään

Sathiyan Gnanasekaran menetti valmentajansa koronalle.

Sathiyan Gnanasekaran (kesk.) halusi tuoda toivoa Intian koronakaaokseen.

25.7. 13:49

Intian koronaluvut ovat mykistäviä: virus on virallisten tilastojen mukaan surmannut jo yli neljä miljoonaa ihmistä, mutta vanha sanonta tilastoista ja emävalheista sopinee tähän yhteyteen. Oikeat luvut huitelevat todennäköisesti eri sfääreissä. Uutiskuvat jokivarsilla poltettavista ruumiista ovat järkyttäneet maailmalla.

Tähän synkkyyteen halusi tuoda iloa ja toivoa nuori ja kohtelias, mutta Tokiossa sunnuntaina rajusti pettynyt mies.

Sathiyan Gnanasekaran, 28, johti toisen kierroksen otteluaan Hongkongin Siu Lam Hangia vastaan jo erin 3–1, mutta ottelu kääntyi 3–4-tappioksi. Maailmanlistalla peräti 38:ntena olevan intialaisen turnaus päättyi samassa vaiheessa kuin Suomen historian ainoan pingisolympiakävijän Benedek Olahin kisat Riossa 2016.

Intiaan julistettiin pandemian alkuvaiheissa tiukka ulkonaliikkumiskielto. Neljän seinän sisälle jäi kotikaupungissaan, lähes yhdeksän miljoonan asukkaan Chennaissa myös Gnanasekaran.

– Kuukauteen ei saanut poistua kotoa. Se oli hankalaa harjoittelun kannalta, mutta katsoin paljon vanhoja otteluitani ja yritin oppia niistä. Olympiaedustus on ollut haaveeni siitä saakka, kun olin pikkupoika. Pöytätennis on valtava laji ja olympiapaikan saavuttaminen hyvin vaikeaa.

Gnanasekaran kertoi menettäneensä koronalle valmentajansa, joka oli hänelle erittäin läheinen.

– Jos meidän olympiajoukkueemme voi tässä vaikeassa tilanteessa antaa intialaisille toivoa ja iloa, olemme onnistuneet Tokiossa.

Lue lisää: Tuore tutkimus maalaa todella synkän kuvan Intian korona­tilanteesta: Kuolleita jopa 10 kertaa arvioitua enemmän

Intian kokoluokan huomioiden maa on olympiahistorian höyhensarjalainen 28 mitalillaan, joista merkittävä osa on tullut toisessa kansallislajissa maahockeyssa.

– Kriketti (ei kuulu olympiaohjelmaan) on ylivoimaisesti suosituin laji.

Ensimmäisen yksilölajin olympiakultansa Intia sai 2008 Pekingissä kilpailussa, joka vielä muistetaan Suomessakin. Abhivan Bindra voitti 10 metrin ilmakivääriammunnan finaalin, jossa niukasti taipui myös pronssille sijoittunut Henri Häkkinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?