Tokion olympialaiset: Matti Mattsson paljasti huolestuttavan tiedon kisakylän koronakurista - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

”Timanttisessa kondiksessa” oleva Matti Mattsson huolissaan olympia­kylän korona­kurista – ”Väkeä kuin pipoa”

Porilaisuimari hätyytteli sivulajissaan SE-aikaansa. Päämatkalla finaalipaikka voi olla realismia.

Matti Mattsson sanoi olympialaisten avausstarttinsa jälkeen olevansa ”timanttisessa kunnossa”.

24.7. 17:00

Tokio

Tokion uimastadionin haastattelukäytävälle tepasteli lauantaina iltapäivällä Suomen aikaa mies, jonka rennonletkeästä ja tasapainoisesta olemuksesta näki oitis, että nyt on mies iskussa. Matti Mattsson huokui itsevarmuutta.

Porilainen ui sivumatkansa 100 metrin rintauinnin alkuerissä aivan Suomen ennätysaikansa (59,99) tuntumaan, jääden siitä vain kolme sadasosaa. Välieräpaikka jäi kakkoslajissa saamatta, mutta suomalaisen päätarkoituksena olikin avata kroppaa ensi viikon päämatkaa, 200 metrin rintauintia, varten.

– Kyllä mä koen, että kondikseni on timanttinen, Mattsson, 27, sanoi heti kättelyssä.

– Minuutin alitus oli tavoitteena, mutta kyllä tämä meni joka tapauksessa käsikirjoituksen mukaan. Loppuvetoni lipsahti hieman pitkäksi, mutta turha jossitella. Tämä oli urani toiseksi paras aika tällä matkalla.

Rintauinnin nykytaso on maailmalla huima. Vuoden 2013 MM-pronssimitalisti Mattsson tietää, että hyvä kunnonajoitus ei vielä riitä, vaan hänen on yllettävä päämatkalla maksimiinsa finaaliin selvitäkseen.

– Finaalipaikkaa haetaan. Hyvä merkki on se, että nyt en mennyt edes hapoille, vaan olisin voinut tempaista toisen samanlaisen satasen putkeen, Mattsson kertoi.

– Nyt vaan sitten odotetaan päämatkan alkua. Se odottaminen täällä onkin kaikista vaikeinta.

Tunnelma lähes tyhjässä areenassa (katsojia ei oteta) oli Mattssonin mukaan kuin kirkossa, mutta itse järjestelyt ovat kuulemma sujuneet mallikkaasti. Hän kuitenkin toi esiin huolestuttavan tiedon kisakylän koronakurista.

– Siellä on alkupäivinä ollut väkeä kuin pipoa, eikä ruokalasta ole meinannut löytää edes omaa paikkaa. Kisakylässä on maskipakko, mutta vaikuttaa siltä, etteivät kaikki maat kunnioita sääntöä. Kyllä nyt kaikkien pitäisi toimia vastuullisesti, jotta saadaan kisat vietyä kunnialla maaliin, Mattsson alleviivasi.

Kisojen koronakuplaa on venytetty siellä täällä, ja jonkin verran tartuntoja on paljastunut, mutta ainakaan vielä se ei ole puhjennut.

– Okei, tänään kisojen alettua esimerkiksi ruokalassa näkyi jo aiempaa vähemmän porukkaa samaan aikaan, mikä oli hyvä merkki. Säännöt ovat mitkä ovat, ja toivottavasti kaikki menevät jatkossa niiden mukaan.

Mattsson kertoi huolestuttavan yksityiskohdan kisakylän koronakurista.

Kisakylän pahvisängyt ovat puhuttaneet eri maiden urheilijoita. Mattssonin mukaan niissä ei ole valittamista.

– Hyvin on tullut uni silmään, ja uniakin on nähty, hän tokaisi.

– Aika paljon se aika kisakylässä menee Netflixiä katsellessa. Itse katson milloin dokumentteja, milloin sarjoja.

Mattsson tulessa: 200 metrin rintauinnin alkuerät 27.7.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?