Tokion olympialaiset: Sarah Sjöström hurjassa iskussa – talvella uintitähti ei saanut edes uimahattua puettua - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Ruotsin tähti­­uimarin käsittämätön nousu – loukkaantui talvella pahasti, täräytti nyt parhaan aikansa vuosiin: ”Olet ihan hullu!”

Muutama kuukausi sitten Ruotsin Sarah Sjöström ei tiennyt, pystyykö kilpailemaan Tokiossa. Nyt hän on huippuiskussa.

Sarah Sjöström katsoi alkueräuintinsa jälkeen tulostaululle hämmentyneen ilon vallassa.

24.7. 17:44

Helmikuun 6. päivänä ruotsalaisuimari Sarah Sjöström itki lohduttomana. Sjöström oli palaamassa harjoituksista kotiin, kun hän kaatui Tukholman jäisellä kadulla ja hänen kyynärpäänsä murtui.

Tuomio: kolmeen kuukauteen ei mahdollisuutta täysipainoiseen harjoitteluun. Olympialaiset siinsivät vain reilun viiden kuukauden päässä.

– En pystynyt pitkään aikaan pukemaan edes uimalakkia. Tämä on ollut kova kivunsiedon, tahdonvoiman ja kärsivällisyyden testi, Sjöström sanoi Tokiossa torstaina.

Lue lisää: Ruotsin megatähden pahin painajainen kävi toteen viime talvena jäisellä asfaltilla – ”En pystynyt pukemaan edes uimalakkia”

Heinäkuun 24. päivänä Sarah Sjöström säteili kilpaa Tokion auringon kanssa. Hän oli juuri uinut olympialaisissa päämatkansa sadan metrin perhosuinnin alkuerässä parhaan aikansa neljään vuoteen!

Sjöström voitti oman alkueränsä ajalla 56,18 ja paineli kirkkaasti välieriin. Viimeksi hän on uinut matkan kovempaa (55,96) neljä vuotta ja yksi päivä sitten MM-kilpailuissa Unkarissa.

– En edes muista, milloin olen tuntenut itseni yhtä vahvaksi sadan metrin perhosen loppuosuudella. Olisin voinut uida vielä toiset sata metriä. Se oli fantastista, Sjöström hekumoi suorituksensa jälkeen Expressenin mukaan ja sai ansaitut onnittelut kilpasiskoiltaan.

Alankomaalaisen Femke Heemskerkin kommentti oli paljonpuhuva:

– Mitä sinä oikein teet? Olet ihan hullu, Sarah, Heemskerk ylisti Sjöströmiä.

Sjöström voitti Rion olympialaisissa 2016 kultaa 100 metrin perhosessa sekä hopean ja pronssin muilta matkoilta. MM-kilpailuista hänellä on pitkältä radalta kahdeksan kultaa (neljä 100 metrin perhosesta) sekä lyhyeltä radalta kolme mestaruutta (Dohasta 2014).

Sjöströmillä on hallussaan maailmanennätykset 100 metrin perhosuinnissa (55,48) ja 100 metrin vapaauinnissa (51,71). Paljon hänen loukkaantumisensa aiheuttaman tauon merkityksestä – ja uskomattomasta tason nostosta – kertoo, että noin kuukausi sitten hän ui kyseiset matkat aikaan 57,65 ja 53,47.

100 metrin perhosuinnin välierät kilpaillaan sunnuntaina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?