Tokion olympialaiset: Janne Järvinen soitti olympiapurjehtijoille Tokioon - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Yllätysveto: Katiska-kohussa ryvettynyt Janne Järvinen soitti olympiapurjehtijoille Tokioon

Sinem Kurtbayn ja Akseli Keskisen olympiapurjehduksen ympäriltä ei ole jännitteitä puuttunut.

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen osallistuvat Tokiossa Nacra-luokan olympiapurjehdukseen Suomen puhutuimmalla veneellä.

24.7. 7:42

Tokio

Olympiapurjehduksen Nacra-luokan ympärillä on riittänyt kohua alkukeväästä lähtien. Soppa alkoi, kun olympialaisiin Sinem Kurtbayn pariksi alun perin valittu Janne Järvinen tuomittiin huhtikuussa 2,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen osallisuudestaan laajassa Katiska-huumevyyhdissä.

Tuomio ei ole lainvoimainen, mutta silti Olympiakomitea päätti olla valitsematta Järvistä kisoihin. Pian tämän jälkeen soppa kiehui siitä, saavatko Kurtbay ja hänen gastikseen kutsuttu Akseli Keskinen kilpailla Järvisen omistamalla Nacra 17 -veneellä Tokiossa. Siitä on tullut Suomen puhutuin vene.

Aluksi Järvinen kielsi veneensä käytön, kunnes tuli kesäkuun lopussa toisiin aatoksiin. Välissä takavuosien olympiamitalisti Georg Tallberg ehti jo hankkia Tokion-kaksikolle uuden 35 000 arvoisen veneen, joka nyt lojuu tyhjänpanttina.

Jännitteet ovat olleet hurjat. Eivätkä Kurtbay ja Keskinen sitä edes yritä kiistää. Perjantaina suomalaispurjehtijoiden infossa Tokiossa kaksikko myönsi haasteita riittäneen Katiska-kohun vuoksi.

– Viime kuukaudet ovat olleet vaikeita, on ollut tosi paljon kaikenlaista säätöä. Koko tämä tilanne (Katiska-kohusta johtuva) on ollut haastava, mutta tämän enempää en ala sitä kommentoimaan, Kurtbay kertoi.

Äkkiseltään voisi kuvitella, että jännitteet olisivat saattaneet sotkea Järvisen sekä Kurtbayn ja Keskisen välejä. IS:n tiedustellessa selvisi kuitenkin, että Järvinen on yllättäen ollut yhteydessä kaksikkoon ja ainakin Kurtbayn mukaan nimenomaan positiivisessa hengessä.

– Janne on soittanut meille myös tänne (Tokioon) ja kannustanut meitä kovasti. Kaikki on kunnossa, Kurtbay sanoi.

Kaksikon avauslähtö vauhdikkaassa ja näyttävässä luokassa on ensi keskiviikkona. Järvisen lainaama vene on molemmille tuttu.

– Vene toimii hyvin, ja myös valmistavat treenilähdöt täällä ovat sujuneet lupaavasti. Tunnemme myös nämä vedet entuudestaan, koska olemme kilpailleet maailmancupissa täällä, ja siitäkin on ilman muuta etua, Keskinen linjasi.

– Kisassa aallokoiden kanssa pitää olla tosi tarkkana.

Kurtbay ja Keskinen tulessa: Ke 28.7. Klo 8.35–12.00 MIX Purjehdus nacra-17 1., 2. ja 3. lähtö.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?