Olympialaisten avajaissa nähtiin yhtä sun toista: katso kuvakooste seremonian puhuttavimmista tapahtumista - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Öljyttyjä miehiä, maskittomia kasvoja, valtavia protesteja stadionin ulkopuolella... katso kuvakooste avajaisten puhuttavimmista tapahtumista

Tokion olympialaisten avajaisseremonian tapahtumat ovat herättäneet paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa.

23.7. 22:54

Tokion olympialaisten avajaisista ei sisältöä puuttunut. Samaan aikaan, kun paikalliset protestoivat kisoja vastaan kansallisstadionin ulkopuolella, avajaisissa nähtiin niin öljyttyjä miesvartaloita kuin maskittomia osallistujia.

Tämän jutun avulla voi tutustua seremonian eniten keskustelua herättäneisiin tapauksiin.

Avajaisissa esittäytyi 206 maata, joten seremoniassa päästiin nauttimaan laajasta pukukavalkadista. Perinteisten verryttelyasujen sekä pukujen lisäksi stadionilla nähtiin muun muassa tanskalaisten shortsiunelma sekä kamerunilaisten tarjoamaa väriloistoa.

Kamerunin asut erottuivat massasta.

Eniten keskustelua sosiaalisessa mediassa herätti kuitenkin Tongan ja Vanuatun lipunkantajien vaatetus.

Monille jo tutuksi tullut Tongan Pita Taufatofua oli pukeutunut jälleen pelkkään tongalaiseen ta’ovalaan. Yläkroppansa öljynnyt Taufatofua on esiintynyt lannevaatteessa myös Rion olympialaisissa 2016 sekä Pyeongchangin talviolympialaisissa 2018.

Pita Taufatofua esiintyi jälleen jo tavaramerkiksi muodostuneessa lannevaatteessa.

Tyynellä valtamerellä sijaitsevan saarivaltion edustaja ei ollut tällä kertaa kuitenkaan avajaisten ainoa öljytty lihaskimppu. Oseanian saarivaltion Vanuatun lipunkantaja Riilio Rii oli myös päättänyt öljytä itsensä ja pukeutua maan perinteiseen lannevaatteeseen.

Soutaja Riilio Rii oli illan toinen öljytty lihaskimppu.

Ihastuksen lisäksi monet katsojat kokivat avajaisten aikaan myös ärtymystä, kun Kirgisian ja Tadzikistanin joukkueiden edustajat eivät käyttäneet kasvomaskeja.

Kirgisian noin viidentoista urheilijan joukkueesta vain yhdellä oli maski naamallaan maan kävellessä stadionin poikki. Tadzikistan asteli näyttämölle hetkeä myöhemmin, eikä heistäkään suurimalla osalla ollut havaittavissa maskia.

Kirgisian lipunkantajat Kanykei Kubanychbekova ja Denis Petrashov eivät käyttäneet maskeja.

Ärtymystä oli havaittavissa myös paikallisissa, jotka mellakoivat stadionin ulkopuolella kisoja vastaan. Ulkona käynnissä olleet mielenosoitukset eivät näkyneet tv-kuvissa, mutta sosiaalisessa mediassa levisi avajaisten aikaan videoita protestoinnista.

Suomalaiset saivat odottaa näyttämövuoroaan jonkin aikaa. Lopulta Suomen joukkue asteli stadionin poikki trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummelan ja uimari Ari-Pekka Liukkosen johdolla. Suomalaisilla oli päällään tyylikkäästi valkoista ja tummansinistä.

Suomalaiset astelemassa näyttämön poikki.

Olympiatulen sytyttäjäksi oli valittu japanilainen tennistähti Naomi Osaka. 23-vuotias Osaka kuvaili kunniaa Instagramissa suurimmaksi saavutuksekseen urheilijana.

Naomi Osaka sai kunnian sytyttää olympiatulen jo 23-vuotiaana.

Avajaisissa nähtiin perinteisiä väliaikaesityksiä sekä symbolinen kyyhkysten vapautus – tällä kertaa paperikyyhkysten muodossa. Seremoniassa hyödynnettiin myös huipputeknologiaa, kun stadionin päälle lähetettiin 1824 dronea muodostamaan erilaisia kuvaelmia.

Drooniesitys on vakuuttanut ihmiset ympäri maailman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?