Tokion olympialaiset: Saksan voimistelunaiset kyllästyneet paljastaviin kisa-asuihin - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Saksan voimistelunaiset kyllästyivät paljastaviin trikoisiin – suunnitteilla poikkeuksellinen pukuvalinta Tokiossa

Saksalaiset naisvoimistelijat ottavat kantaa asuvalinnallaan.

Saksalaisvoimistelijat rikkovat raja-aitoja pukeutumisellaan.

23.7. 15:19

Saksan naisvoimistelijat saatetaan nähdä Tokion kisanäyttämöllä ennenkuulumattomissa asusteissa.

Reutersin mukaan telinevoimistelujoukkue esiintyi torstain kenraaliharjoituksissa nilkkoihin ulottuvissa, fuksian värisissä trikoissa. Sama saattaa toistua sunnuntaina telinevoimistelukarsinnoissa.

Tempaus on kannanotto urheilijoihin kohdistuvaa seksualisointia vastaan.

– Halusimme näyttää, että jokaisen naisen, siis joka ikisen, pitäisi päättää itse, mitä hän pukee ylleen, kolmansiin olympiakisoihin osallistuva Elisabeth Seitz perusteli Reutersin mukaan.

Elisabeth Seitz tositoimissa Sveitsin EM-kisoissa huhtikuussa.

Seitzin, 27, mukaan uusi ja mullistava pukeutumistyyli ei tarkoita sitä, etteivätkö saksalaisurheilijat voisi pukeutua ”perinteisiin” kisa-asuihin halutessaan. Kaiken keskiössä ovat urheilijoiden omat mieltymykset.

Lajin säännöt eivät estä pitkien trikooasujen käyttämistä, mutta tähän asti niitä on käytetty vain uskonnollisista syistä.

Saksalaisista Sarah Vossille, 21, kokovartalopuvut eivät ole uusi asia. Hän pukeutui peittävään asuun jo keväällä järjestetyissä telinevoimistelun EM-kisoissa.

– Valmentajat ovat tukeneet meitä asiassa. He haluavat, että olemme mahdollisimman itsevarmoja ja tunnemme olomme turvalliseksi, hän totesi Reutersin mukaan.

Lue lisää: Voimistelija Sarah Vossin, 21, asu EM-kisoissa herättää huomiota – hylkäsi perinteisen: ”Tämä asu tuntuu mukavalta”

Sarah Wossille pitkälahkeinen esiintymisasu on jo entuudestaan tuttu.

Naisurheilun pinttyneet pukeutumisperinteet ovat olleet paljon esillä viime aikoina. Esimerkiksi Norjan rantakäsipallojoukkue pakotettiin pukeutumaan bikineihin EM-kisoissa, vaikka he eivät itse niin halunneet.

Joukkue sai lopulta sakot pukeuduttuaan turnauksen pronssiottelussa säännösten vastaisesti shortseihin.

Lue lisää: Norjalaiset kapinoivat kohuttua bikinisääntöä vastaan – lajiliitto lätkäisi sakot

Lue lisää: Pieniä bikinipeliasuja vastaan kapinoivan Norjan rohkea veto saa kiitosta Suomen lajipomolta: ”Nuo simmarit ovat todella pienet”

Telinevoimistelun karsinnat käydään Tokiossa viikonloppuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?