Tokion olympialaiset: Svetlana Gombojeva menetti tajuntansa kovassa helteessä - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Tokion piinaava helle oli liikaa – 23-vuotias venäläisurheilija menetti tajuntansa kesken kisan

Venäjän valmennusjohdon mukaan Svetlana Gombojeva pystyy jatkamaan kisoja.

Jousiampuja Svetlana Gombojeva koki kovia perjantain karsintakilpailussa Tokiossa.

23.7. 8:53

Venäläinen jousiampuja Svetlana Gombojeva menetti tajuntansa Tokion olympialaisten rankingkierroksella perjantaina. Hänen pyörtymisensä epäillään johtuneen kuumuudesta. Tokiossa on ollut perjantaina armoton, liki 35 asteen helle.

Reutersin mukaan Gombojeva, 23, lyyhistyi maahan, kun oli tarkistamassa lopputulostaan taululta. Valmentajat ja joukkuetoverit ympäröivät heti venäläiskilpailijan ja viilensivät häntä jääpusseilla. Hän nousi omin avuin takaisin jaloilleen.

Venäjän joukkueesta raportoitiin myöhemmin, että Gombojeva on kunnossa.

– Kävi ilmi, ettei hän vain kyennyt seisomaan helteessä koko päivää. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun näin on tapahtunut. Treenasimme Vladivostokissa samantyyppisissä olosuhteissa, mutta ilmankosteus on täällä jotain ihan muuta, Venäjän valmentaja Stanislav Popov totesi Reutersille.

Valmentaja vahvisti, että alkukilpailun 45:nneksi sijoittunut Gombojeva voi jatkaa olympiaurakkaansa sunnuntain joukkuekisassa.

– Kaikki on kunnossa. Päähäni sattuu, mutta yleisesti minulla ei ole mitään hätää. Olen valmis jatkamaan kisoja, Gombojeva kommentoi TASSille Championatin mukaan.

Naisten karsintakilpailun voiton vei Etelä-Korean An San uudella olympiaennätyksellä 680.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?