Tokion olympialaiset: Kestääkö Tokion pahvisänky Suomen joukkueen jättiläistä Ari-Pekka Liukkosta? - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Kestääkö Tokion pahvilaatikkosänky Suomen joukkueen jättiläistä? ”Täytyy vielä kantaa lisää patjoja”

208-senttinen Ari-Pekka Liukkonen mahtuu hyvin olympiakylän sänkyyn.

Ari-Pekka Liukkonen on jo Tokiossa viimeistelemässä virettään.

23.7. 9:01

Tokion olympiakylän pahvilaatikkosängyt ovat saaneet rutkasti julkisuutta kisojen aluspäivinä. Sänkyjen rungot rakentuvat pahvilaatikoista, ja monet ovat pohtineet niiden kestävyyttä.

Miten pahvisänky oikein kestää, kun siihen menee makuulle jättikokoinen huippu-uimari?

– Se kestää kyllä hyvin satakiloista, eli ei ole ongelmaa sen kanssa, Ari-Pekka Liukkonen sanoi perjantain lehdistötilaisuudessa.

Liukkonen on Suomen olympiajoukkueen jättiläinen: pituutta on peräti 208 senttiä. Onko isolle miehelle löytynyt kisakylästä sopivan pituinen pahvilaatikkosänky?

– Kyllä sängyssä löytyy pituutta ihan hyvin. Sen puoleen ei ole mitään ongelmaa.

– Täytyy vielä kantaa patjoja ja muuta, että sen saisi vielä sopivan pehmeäksi, Liukkonen suunnitteli.

Tältä näyttävät olympiakylän pahvilaatikkosängyt.

Liukkonen oli Suomen joukkueen valmistautumisleirillä Japanin Fukuokassa ennen kuin saapui Tokioon. Hän on jo muutaman päivän ajan ehtinyt asua kisakylässä.

Liukkosen kisaurakka alkaa tiistaina 100 metrin vapaauinnin alkuerissä. Kisojen ehdoton päämatka on hänen osaltaan 50 metrin vapaauinti, jossa tänä vuonna EM-kultaa voittanut suomalainen on ajallaan maailmantilastossa seitsemäntenä.

– Tärkein tavoite on selvitä alkueristä jatkoon. Edellisissä kisoissa uinnit ovat loppuneet viidenkympin vaparin alkuerään.

– Tavoite on olla mahdollisimman valmis, terävä ja hereillä, kun viidenkympin vapari alkaa. Siinä lajissa käydään kaikista kovin karsinta, kun noin sadasta urheilijasta karsitaan siihen kuuteentoista, Liukkonen sanoi viitaten välieriin etenevään joukkoon.

50 metrin vapaauinnin alkuerät uidaan 30. heinäkuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?