Tokion olympialaiset: Puolan uintiliitto teki käsittämättömän virheen - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Puolalta käsittämätön virhe olympialaisissa: kuusi uimaria jouduttiin lähettämään kotiin – ”Toivon, että herään tästä painajaisesta”

Puolan uintiliiton hallitusta on pyydetty eroamaan jättimokan takia.

Kuva Tokion Aquaticsista, joka toimii uimalajien kisapaikkana.

20.7. 22:23

Puola joutui lähettämään kuusi uimaria kotiin Tokion olympialaisista hallinnollisten syiden takia, kertoo Reuters. Puola oli valinnut alun perin mukaan 23 uimaria, mutta heistä vain 17 oli saavuttanut edustusoikeuden kisoihin kansainvälisen uimaliiton Finan karsintasääntöjen perusteella.

Puolan uintiliiton (PZP) puheenjohtaja Pawel Slominski on pyytänyt kotiin lähetetyiltä uimareilta anteeksi. Hänen mielestään tilanne on surullinen ja valitettava.

– Tällaista tilannetta ei olisi saanut ikinä tapahtua. Uimareiden reaktiot ja hyökkäykset Puolan uimaliittoa vastaan ovat ymmärrettäviä ja oikeutettuja, Slominski kertoi tiedotteessa.

Slominskin mukaan virhe tapahtui siksi, että mahdollisimman monelle urheilijalle ja valmentajalle haluttiin antaa mahdollisuus osallistua kisoihin.

Yksi kotiin lähetetyistä uimareista, Mateusz Chowaniec, kirjoitti Instagramiin olevansa todella pettynyt ja vihainen tilanteesta.

– Olen shokissa tapahtuneesta. Tämä on absurdi tilanne, jota ei olisi saanut ikinä tapahtua. Toivon, että herään tästä painajaisesta aikanaan.

Suuri osa Puolan uimajoukkueesta on allekirjoittanut PZP:lle kirjeen, jossa sen hallitusta kehotetaan eroamaan tapahtuneen takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?