Tokion olympialaiset: Suomen mitalisaaliista armottoman tyly arvio - Olympialaiset - Ilta-Sanomat

Suomen Tokion mitali­saaliista armottoman tyly arvio – muut Pohjoismaat aivan eri asemissa

Uutistoimisto AP:n arviossa Suomelle ei ennusteta yhtäkään olympiamitalia Tokiosta.

Tokion olympialaisten avajaisia vietetään 23. heinäkuuta.

20.7. 21:51

Uutistoimisto AP:n ennakkoarviot eivät lupaa Suomen joukkueelle hyvää Tokion olympialaisten alla. Eri lajien erikoistoimittajien kokoamalla listalla ennustetaan joka ikinen Tokion olympialaisten mitalisti.

Suomalaisittain lista on armotonta luettavaa: AP:n toimittajaryhmä ei nimittäin povaa Suomelle kisoista yhtä ainutta mitalia.

Muiden Pohjoismaiden tilanne on AP:n näkemyksen mukaan huomattavasti valoisampi. Ruotsille povataan 11 mitalia, Tanskalle kymmentä ja Norjalle kuutta.

Ruotsin mitaleista kaksi on ennusteessa kultaisia: seiväshyppääjä Armand Duplantisin ja kiekonheittäjä Daniel Ståhlin uskotaan juhlivan Tokiossa lajiensa parhaina.

Tanskalle kultamitaleita on listan mukaan tulossa ratapyöräilyn pariajosta sekä joukkuetakaa-ajosta, käsipallosta ja Jesper Hansenille miesten skeet-ammunnasta.

Norjalta voittajiksi ennustetaan 400 metrin aitajuoksun maailmanennätyksen heinäkuun alussa juossutta Karsten Warholmia, naisten käsipallojoukkuetta sekä beach volleyn miesparia Anders Molia ja Christian Sørumia.

Suomen olympiakomitea on asettanut tälle olympiadille tavoitteekseen 10 olympiamitalia. Pyeonchangin talviolympialaisista vuonna 2018 oli tuomisina kuusi mitalia, eli tavoitteen täyttyminen vaatisi Tokiosta neljän mitalin saalista.

Tokion olympialaisten avajaisia vietetään 23.7.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?