Robert Helenius palasi talousvaikeuksissa kehään viime vuonna – näin paljon hän tienasi

Korona pakotti Robert Heleniuksen harvaan ottelutahtiin vuosina 2020 ja 2021.

Robert Helenius palasi kehään vuonna 2021.

9.11. 13:29

Suomalainen nyrkkeilyässä Robert Helenius palasi kehään vuonna 2021 yli vuoden tauon jälkeen. Paluuottelussaan hän löi puolalaisen Adam Kownackin toistamiseen.

Matsi oteltiin ”isoissa valoissa” Las Vegasin nyrkkeilyillassa, jossa pääotteluna oli Deontay Wilderin ja Tyson Furyn MM-mittelö.

Ottelu takasi Ahvenanmaalla asuvalle Heleniukselle kelpo tulot. Hänelle kertyi vuonna 2021 verotettavia ansiotuloja 99 752 euroa, pääomatuloja hänellä ei ollut.

Vuonna 2020 Helenius keräsi ansiotuloja 82 236 euroa ja 2019 85 904 euroa. Tulot siis nousivat jonkin verran suhteessa aiempiin vuosiin. Vuoden 2020 ainoassa ottelussaan Helenius löi Kownackin ensimmäisen kerran.

Yli vuoden tauko Kownackin kohtaamisten välissä oli Heleniukselle haastavaa aikaa. Helenius avautui talousvaikeuksistaan ennen ja jälkeen vuonna 2021 järjestetyn uusintaottelun Kownackia vastaan.

– Vaikeaa se oli totta kai. Sieltä sun täältä olen pyytänyt lainaa ruokaan ja muuta. Elämiseen tarvitsee rahaa, Helenius kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa lokakuussa 2021.

Koronapandemialla oli osansa Heleniuksen harvassa ottelutahdissa, sillä muiden urheilutapahtumien tapaan myös nyrkkeilyiltoja peruttiin reippaanlaisesti.

Kownackin kaataminen nosti suomalaisen osakkeita rankingeissa. Vuonna 2022 hän pääsi uransa rahakkaimpaan ja isoimpaan otteluun Deontay Wilderia vastaan. Wilder tyrmäsi Heleniuksen tylysti avauserän loppuvaiheilla lokakuussa käydyssä ottelussa.

Asiantuntijalausuntojen perusteella Heleniuksen palkkio Wilderin kohtaamisesta asettuu miljoonan ja 1,5 miljoonan euron väliin.

Luitko jo nämä?