Venäläinen nyrkkeilylegenda Nikolai Valujev, 49, sai kutsun rintamalle – näin hän vastasi

Nikolai Valujev marssii värväystoimistolle ja sieltä mahdollisesti sotarintamalle.

Nikolai Valujev ilmoittautuu palvelukseen. Arkistokuva vuodelta 2009.

30.9. 17:08

Venäläinen nyrkkeilyikoni Nikolai Valujev, 49, sai kutsuntakirjeen Venäjän armeijalta, uutisoi muun muassa venäläismedia Izvestija, jolle legendaarinen iskijä vahvisti uutisen.

– Lähdenkö? Totta kai, menen värväystoimistolle nyt, Valujevin kerrotaan sanoneen.

Valujev sai kutsun jo aikaisemmin, muttei pystynyt tuolloin ilmoittautumaan palvelukseen.

– Sain kirjeen juuri matkustettuani Donbassiin, enkä ollut kotona. Ensi viikolla menen todellakin ilmoittautumaan värväystoimistolle.

Kokenut nyrkkeilijä jätti ammattilaiskehät yli vuosikymmen sitten. Valokeilassa hän on silti ollut uransa jälkeen, sillä venäläisjätti kuvasi yhdessä tv-kanavan kanssa dokumentin, jossa ex-maailmanmestari jahtasi legendaarista isojalkaa Siperian aroilla.

Nyrkkeilykehässä Valujev tunnettiin ulottuvana ja tyrmäyshakuisena ottelijana. Hän kamppaili ammattilaisena 53 ottelua, joista peräti 51 päätyi venäläiskolossin käden nostoon ja kaksi tappioon.

Nyrkkeilytaitojensa lisäksi Valujev tunnettiin myös kokonsa ansiosta. Kaksi kertaa WBA-liiton mestaruusvyötä hallussaan pitänyt järkäle on The Ring -lehden mukaan raskaansarjan historian sekä pisin että painavin mestari.

Valujev oli mestaruusvuosinaan 213 senttiä pitkä ja painoi noin 140 kiloa.

Nyrkkeilymestari ei ole ainut venäläinen ex-huippu-urheilija, joka sai kutsun. Myös entinen maajoukkuejalkapalloilija Dinijar Biljaletdinov, 37, sai poimia kutsukirjeen postilaatikostaan.

Lue lisää: Venäläinen Dinijar Biljaletdinov, 37, sai kutsun sotaan, vaikka ei ole käynyt kunnon armeijaa – isä ihmettelee kirjeen sisältöä

Biljaletdinov pelasi urallaan muun muassa kolme kautta Valioliigaa Evertonin paidassa.

Biljaletdinovin isä, Rinat Biljaletdinovilla, ei pidä poikansa kutsumista palvelukseen oikeudenmukaisena.

– Laki sanoo, että miehiä kutsutaan aina 35 ikävuoteen saakka – hän on 37. Siinä on pieni epäjohdonmukaisuus, isä sanoi venäläissivusto R-sportin mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?