Venäläiset olympiavoittajat nousevat nyrkkeilykehään – toisen urheilijan laji ällistyttää

Venäläiset olympiavoittajat ottavat toisistaan mittaa nyrkkeilykehässä. Toisella urheilijoista on järjetön etu.

Alina Zagitova nousee nyrkkeilykehään.

24.6. 20:05

Venäläinen olympiavoittaja Alina Zagitova, 20, nousee nyrkkeilykehään toisen olympiavoittajan, Albert Batyrgazievin, 23, kanssa.

Erikoisen ottelusta tekee se, että Zagitova on taitoluistelun olympiavoittaja, ja Batyrgaziev nyrkkeilyn olympiavoittaja. Lisäksi on erittäin harvinaista, että mies ja nainen kohtaavat nyrkkeilyn kaltaisessa lajissa – oli kyseessä sitten minkälainen näytösottelu tahansa.

Ottelun järjestää kaksikosta nuorempi Zagitova. Hän selitti erikoista tapausta venäläissivusto RIA Novostille.

– Haluan testata omia rajojani ja kokeilla jotakin uutta! Nyrkkeily on juuri sellainen laji. Olen erittäin iloinen, että urheiluvirasto mahdollistaa tämän ottelun toteutumisen.

Zagitovan puheista käy ilmi, että hän haluaa todistaa taitoluistelijoiden olevan ”taistelijoita”.

– Tämä on loistava tilaisuus näyttää, että taitoluistelijanaiset ovat todellisia taistelijoita. Toivon, ettei ottelu pääty minun ensimmäisen turnauksen tyrmäysvoittooni, hän sanoi RIA Novostille Sports-Expressin mukaan.

Batyrgaziev lähtee kesäkuun 26. päivänä miteltävään otteluun levollisin ja rauhallisin mielin. Hän sanoo arvostavansa muiden lajien urheilijoiden intoa nousta nyrkkeilykehään.

– Kannatan hänen päätöstään testata itseään näytösottelussa. Mitä itse otteluun tulee, kamppailemme sulassa sovussa niin, että molemmille jää hyvät muistot. En kuitenkaan aio antaa hänelle aikaa hengähtää.

Zagitova voitti yksinluistelussa olympiakultaa vuoden 2018 Pyeongchangin kisoissa. Batyrgaziev puolestaan juhli höyhensarjan olympiakultaa viime kesänä Tokiossa.

Luitko jo nämä?