Venäläisnyrkkeilijä voitti täysin yllättäen meksikolaisen supertähden – duuman edustaja julisti suureksi voitoksi ”koko Venäjälle”

Canelo Alvarez koki yllätystappion Dmitri Bivolille.

Alvarez joutui taipumaan venäläisiskijälle.

8.5. 13:23

Venäläisnyrkkeilijä Dmitri Bivol järjesti suuren yllätyksen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kaatamalla meksikolaisen Canelo Alvarezin raskaan keskisarjan mestaruusottelussa kaikin tuomariäänin.

Venäjällä Bivolin voitto otettiin riemuiten vastaan, sillä raakaa hyökkäyssotaa Ukrainassa käyvän maan urheilijat on suljettu etenkin monien yksilölajien ulkopuolelle.

Bivolia ei suljettu nyrkkeilykehästä, mutta Venäjän kansallishymniä ei soitettu ennen ottelua. Tämä närkästytti duuman edustajaa Dmitri Pirogia, entistä nyrkkeilijää.

– Ei ole hyvä juttu, että politiikkaa sotketaan ammattilaisurheiluun. Jos voittoa tarkastellaan tästä näkökulmasta, tämä on merkittävä voitto koko Venäjälle ja sen urheilulle eikä vain Dmitrille, Pirog sanoi venäläisen Sport-Expressin mukaan.

Monet Venäjän urheilijat ja urheilupäättäjät ovat toistelleet viime kuukausina sitä, kuinka urheilua ei saisi sotkea politiikkaan, ja tällä perusteella venäläisten pitäisi saada urheilla normaalisti.

Urheilumaailma on kuitenkin ollut lähes yksimielinen sulkiessaan Venäjän kansainvälisten kilpailujen ulkopuolelle.

Maailman parhaana nyrkkeilijänä pidetylle Alvarezille tappio oli vasta hänen ammattilaisuransa toinen.

– Tämä täytyy vain hyväksyä. Minä hävisin ja hän voitti, ei tekosyitä, Alvarez sanoi BBC:n mukaan.

Alvares käänsi heti katseensa mahdolliseen uusintaotteluun.

– Tietenkin haluan uusintaottelun. Tämä ei pääty näin, hän sanoi.

Bivol ei hangoitellut vastaan.

– Olen valmis uusintaotteluun mutta haluan, että minua kohdellaan mestarina nyt.

Luitko jo nämä?