Edis Tatli teki kovan ratkaisun – valmentaja kertoo suomalais­iskijän synkistä tunnelmista: ”Kyllä se koettelee”

Edis Tatli on kokenut vastoinkäymisiä.

Edis Tatlia on koeteltu viime aikoina.

27.1. 17:47

Suomalaisnyrkkeilijä Edis Tatli vetäytyy ammattinyrkkeilyn kevytsarjan EM-ottelusta Italian Gianluca Cegliaa vastaan.

Asian vahvisti Ilta-Sanomille Tatlin valmentaja Pekka Mäki. Mäen mukaan päätöksen taustalla on Suomen epävarma rajoitustilanne.

– Ilmoitimme (Euroopan nyrkkeilyliitto) EBU:lle, että Edis astuu tästä tulevasta ottelusta sivuun, mutta säilyttää virallisen haastajan aseman. Ceglia ja korkeimmalle rankattu haastaja saavat otella vapaasta EM-tittelistä. Edis on sitten ottelemassa voittajaa vastaan seuraavaksi, Mäki kertoo.

– Käytännössä kenestä tahansa tulee nyt mestari, hän on ottelemassa seuraavana Tatlia vastaan.

Caglian ja Tatlin EM-ottelu oli tarkoitus käydä alun perin joulukuussa Espoossa, mutta Mäki kertoo, että tapahtuma peruttiin tiukentuneiden koronarajoitusten takia. EBU halusi uuden ottelupäivän sijoittuvan jo lähikuukausille, eikä Tatlin leiri halunnut ottaa riskiä uudesta peruuntumisesta epävarmassa koronatilanteessa.

– Ottelu olisi pitänyt olla maalis- tai huhtikuulla, ja tämmöisellä aikajänteellä näiden sulkutilojen jälkeen tapahtumien järjestäminen on vähän arveluttavaa. Rajoitukset näyttävät siltä, että ne eivät anna mahdollisuutta tuommoiselle.

– Annetaan italialaisen haastaa joku muu, ja antaa heidän selvittää, kenestä tulee mestari. Edis on siellä seuraavana virallisena haastajana, ilman että tämä tuleva mestari voisi ottaa mitään vapaata puolustusta.

Tatlin vuosi 2021 oli takaiskujen sävyttämä. Alun perin kesälle suunniteltu EM-ottelu jouduttiin Mäen mukaan siirtämään, kun 34-vuotias iskijä mursi peukalonsa. Sitten joulukuulle Espooseen suunniteltu ottelu Cegliaa vastaan peruuntui myös.

Toistuvat ottelusiirrot ovat pistäneet Tatlin henkisen kantin koville.

– Kyllähän se koettelee ilmiselvästi urheilijan motivaatiota. Hän oli helkkarin hyvässä kunnossa. Kyllä tässä ollaan todella synkkinä oltu, ja kaikki mahdollisuudet sen tapahtuman läpiviemiseen punnittiin.

– Nyt emme enää halua pelata riskillä, vaan otamme aikalisän. Odotetaan, että saadaan tämä yhteiskunta taas normaalia päin, ja ruvetaan sen jälkeen tekemään. Näinä aikoina on vähän liikaa riskejä.

Mäen mukaan Tatlin mestaruusottelu voisi toteutua aikaisintaan ensi kesän lopulla, jolloin suomalaisen edellisestä ammattilaisottelusta on kulunut jo kolme vuotta. Mäki kuitenkin vakuuttaa, että kokenut nyrkkeilijä ei ole vielä laittamassa hanskoja naulaan.

– Nyt odotellaan, miten tilanne kehittyy, ja sitten neuvotellaan tulevaisuudesta, kun se on ajankohtaista.

Entinen Euroopan mestari Tatli on voittanut ammattilaisurallaan 34 ottelua, joista kymmenen tyrmäyksellä. Tappioita on kertynyt kolme.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?