Robert Helenius iski musertavan voiton Las Vegasissa!

Robert Helenius kukisti Adam Kownackin toista kertaa.

Robert Helenius näytti voimansa.

10.10.2021 5:09 | Päivitetty 10.10.2021 7:59

Robert Helenius kukisti Adam Kownackin teknisellä tyrmäyksellä raskaan sarjan nyrkkeilyottelussa Las Vegasissa varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa. Helenius hallitsi ottelua ylivoimaisesti.

Helenius satutti Kownackia kovalla iskusarjalla heti ottelun ensisekunneilla. Kownacki oli hätää kärsimässä myös avauserän lopussa. Kownackin vasen silmä alkoi turvota umpeen välittömästi.

Kownacki horjui Heleniuksen kovista iskuista myös kolmannen erän lopussa. Amerikanpuolalainen pelastui tilanteesta iskemällä Heleniusta vyön alle.

Viidennessä erässä Kownacki sai varoituksen liian alas suuntautuneista lyönneistä. Kuudennessa erässä kehätuomari Celestino Ruiz oli saanut tarpeekseen ja keskeytti ottelun.

Adam Kownacki iski Robert Heleniusta kipeästi vyön alle.

Kownacki ei päässyt otteluun mukaan missään vaiheessa. Helenius poimi kovia osumia mielin määrin jokaisessa erässä. Kaikki kolme arvostelutuomaria merkitsivät jokaisen erän Heleniukselle.

Alun perin ottelun uskottiin päättyneen diskaukseen, mutta lopulta Heleniukselle kirjattiin tekninen tyrmäysvoitto.

– Olin lähellä keskeytysvoittoa. Osuin häneen kovilla osumilla, Helenius sanoi tv-haastattelussa.

Helenius, 37, ja Kownacki, 32, kohtasivat toista kertaa. Helenius voitti miesten ensimmäisen kohtaamisen maaliskuussa 2020 teknisellä tyrmäyksellä neljännessä erässä.

Helenius on voittanut ammattilaisena 31 ottelua ja hävinnyt kolmasti. Kownacki on voittanut 20 ottelua ja hävinnyt vain kahdesti Heleniukselle.

Tapahtuman pääottelussa kohtasivat britti Tyson Fury ja yhdysvaltalainen Deontay Wilder. Fury säilytti ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan MM-tittelin (WBC) tyrmäämällä Wilderin ottelun 11. erässä.

Juttua muokattu kello 11.27: Lisätty tieto, että Heleniukselle kirjattiin ottelusta tekninen tyrmäysvoitto diskausvoiton sijaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?