Robert Helenius sparrasi Deontay Wilderin kanssa – näin manageri Markus Sundman kommentoi asiaa - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Robert Helenius sparrasi pelätyn tyrmääjän kanssa ennen suurta otteluaan – ”Maailmasta ei löydy Robbea parempaa harjoitusvastustajaa”

Robert Helenius valmistautuu parhaillaan Alabamassa uransa kenties suurimpaan otteluun. Hän sparrasi tällä viikolla raskaansarjan supertähden Deontay Wilderin kanssa.

Robert Helenius (vas.) ja Deontay Wilder kävivät iskujenvaihtoa tällä viikolla Alabamassa.

17.9. 20:57

Suomalaisen ammattinyrkkeilyn kiintotähti Robert Helenius kohtaa 9. lokakuuta Las Vegasissa jo kertaalleen tyrmäämänsä Adam Kownackin. Helenius virittelee huippukuntoaan Yhdysvaltain Alabamassa seuraavat kolme viikkoa, josta matka jatkuu Las Vegasiin.

37-vuotias ahvenanmaalainen paljasti tiistaina Instagramissa sparraavansa leirillään raskaansarjan kenties kovalyöntisintä ottelijaa, Deontay Wilderia vastaan. Jenkki-iskijä kohtaa samaisessa otteluillassa Tyson Furyn.

Heleniuksen manageri Markus Sundman vahvisti perjantaina Ilta-Sanomille, että Pohjolan painajainen oli ottanut tällä viikolla mittaa tyrmäysartistiksikin luonnehditusta Wilderista.

– Pitää paikkansa. Kyllä he sparrasivat.

Sitä, kumpaa mittelössä sattui enemmän, Sundman ei suostu paljastamaan.

– Se on salaisuus. En tiedä, hän toteaa Ilta-Sanomille.

Helenius ja Wilder ovat mitelleet harjoituskehässä aiemminkin, Sundmanin mukaan kolme kertaa. Vaikka managerin suu pysyy visusti supussa sessioiden käänteistä, hän vihjaa, että Wilderin leirissä on oltu mielissään suomalaisen antamasta vastuksesta.

– Kyllä se jostain kertoo, että hänet kutsutaan aina takaisin. Tyytyväisiä he ovat olleet, ainakin aiemmin. Ja onhan se Robbellekin hyvä sparrata maailman parhaita vastaan, vaikka Wilder ei olekaan Kownackin tyylinen ottelija. Se antaa sopivan ekstraskarpin.

Heleniuksella on Yhdysvaltain-reissulla omatkin sparrikaverinsa, mutta kutsu Wilderin salille saattaa käydä jatkossakin. Wilderilla on lokakuun jättiottelussa Furya vastaan valtaisat panokset, sillä hän jäi kaksikon edellisessä kohtaamisessa pahasti jyrän alle.

– Koko maailmasta ei löydy Robbea parempaa harjoitusvastustajaa, kun ottaa huomioon, millainen ottelija Fury on. Kummatkin ovat harvinaisen pitkiä, hankalia ja todella taitavia, Sundman vertaa kaksimetristä suojattiaan ja kuusi senttiä pidempää brittiä.

Tyson Fury (oik.) antoi Wilderille selkäsaunan viime helmikuussa. Kaksikon ensimmäinen ottelu päättyi ratkaisemattomaan.

Heleniuksen ja Kownackin oli alun perin määrä kohdata uusintaottelussa jo heinäkuussa, mutta Furyn koronatartunta siirsi odotettua iltamaa kolmella kuukaudella. Takaisku oli mittava, sillä kesän korvilla Heleniuksen supistiin olevan elämänsä kunnossa.

Ottelun lykkääntyminen rokotti ikävästi myös Heleniuksen lompakkoa. Leirijärjestelyt sparrivastustajineen eivät ole halpaa hupia – eivätkä ainakaan silloin, kun kaiken joutuu tekemään kahdesti.

– Tämä on ollut raskasta, tietenkin, mutta ihan hyvin olemme pärjänneet. Olemme onneksi saaneet tukea suomalaisilta sponsoreilta, joiden panostusten avulla saimme varmistettua tuon leirin, Sundman huokaa.

Kownacki-ottelun ennakkoasetelmat ovat kutkuttavat, ja voitto voisi viedä Heleniuksen jopa MM-ottelun kynnykselle. Uransa aikana tehokkaasti tyrmännyt suomalaisjätti on voittanut kolmea vaille 33:sta ammattilaisena käymästään ottelusta. Kownackin ainoa tappio tuli Heleniusta vastaan.

– Kyllä Robbe vie voiton. Hän on erinomaisessa vireessä, Sundman vakuuttaa.

Lue lisää: Robert Helenius, 37, lataa kovaa tekstiä kunnostaan

Lue lisää: Robert Heleniuksen tyrmäämä puolalainen rehellisenä – tätä virhettä hän ei aio toistaa

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?