Evander Holyfieldin, 58, kohuottelusta tuli surullinen näytelmä: nyrkkeilylegenda tyrmättiin armottomasti

Evander Holyfieldin kiistelty näytösottelu oli nopeasti ohi.

Evander Holyfield ottaa lukua Vitor Belfortin iskujen jälkeen.

12.9.2021 9:38

Nyrkkeilylegenda Evander Holyfieldin, 58, näytösottelusta entisen vapaaottelijan Vitor Belfortin, 44, kanssa tuli surullinen näytelmä.

Belfort voitti elämänsä toisessa nyrkkeilyottelussa veteraanivastustajansa teknisellä tyrmäyksellä jo ensimmäisessä erässä.

Holyfield jäi ottelussa nopeasti vastaanottajan asemaan, ja tuomarin oli pakko puhaltaa peli poikki jo 109 sekunnin taiston jälkeen, kun kävi selväksi, ettei Holyfieldin suojaus kestä Belfortin iskuja.

Näytösotteluissa nyrkkeilijät välttelevät usein tyrmäyksiä, mutta Belfortin mukaan taistelijanvaistot kävivät liian vahvoiksi Holyfieldin ensimmäisten iskujen jälkeen.

– Näittekö, mitä hän teki? Hän yritti tyrmätä minut. Hän latoi lujia iskuja. Vaistoni iskivät takaisin, Belfort sanoi ESPN:lle ottelun jälkeen.

– Hän tuli lujaa päälle alussa. Se oli tappelu. Hän on legenda, mutta minun tyylini on aina ollut tuollainen.

Evander Holyfieldin suojaus ei pitänyt.

Holyfield puhalteli kehässä tyrmäyksen jälkeen.

Holyfieldin paluun salliminen herätti paljon kritiikkiä jo ennen ottelua, ja lauantai-ilta osoitti pelot aiheellisiksi.

– Muissa suurissa urheilulajeissa maksetaan eläkettä. Toivon, että niin olisi minunkin lajissani, ettei näiden suurien sotureiden tarvitsisi tehdä sitä, mitä Evander teki tänään, menestynyt nyrkkeilyvalmentaja Teddy Atlas sanaili Twitterissä.

Hurjia summia urallaan tienanneen Holyfieldin sitkeistä talousongelmista on uutisoitu taajaan edellisen vuosikymmenen ajan.

Yhdysvaltalainen Holyfield oli 1990-luvun suurimpia nyrkkeilijöitä. Hän oli uransa aikana kiistaton maailmanmestari sekä alemassa raskaassasarjassa että raskaassasarjassa.

Luitko jo nämä?