Tuomarilta yllätyspäätös: peruuntuminen uhkaa raskaan sarjan jättiottelua - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Tuomarilta yllätyspäätös: peruuntuminen uhkaa raskaan sarjan jättiottelua

Tyson Furyn ja Anthony Joshuan mestaruusottelu on vaakalaudalla.

Tyson Fury (vas.) tyrmäsi Deontay Wilderin helmikuussa 2020.

18.5. 4:54 | Päivitetty 18.5. 17:04

Pitkään odotettu nyrkkeilyn raskaan sarjan MM-ottelu Tyson Furyn ja Anthony Joshuan välillä uhkaa peruuntua.

Brittikaksikon piti kohdata elokuussa Saudi-Arabiassa, mutta välitystuomioistuimen maanantaina tekemä päätös asetti suunnitelman vaakalaudalle.

Daily Starin mukaan yhdysvaltalainen tuomari Daniel Weinstein määräsi, että Furyn pitää kohdata seuraavaksi yhdysvaltalainen Deontay Wilder.

Fury ja Wilder ovat otelleet jo kahdesti. Heidän ensimmäinen ottelunsa joulukuussa 2018 päättyi ratkaisemattomaan. Helmikuussa 2020 Fury tyrmäsi Wilderin.

Fury ja Wilder olivat sopineet ottelevansa kolmannen kerran. Koronaviruspandemia kuitenkin esti ottelun toteutumisen. Kun Wilderin leiri halusi siirtää ottelun tämän vuoden puolelle, Fury katsoi, että sopimus oli rauennut eikä enää sitonut häntä.

Fury ryhtyi neuvottelemaan Joshuan kanssa superottelusta, jossa olisi panoksena kaikkien suurten nyrkkeilyliittojen tittelit. Saudi-Arabian hallitus on tarjonnut ottelun järjestelyoikeuksista tiettävästi yli 120 miljoonaa euroa. Summa ei sisällä televisiotuloja.

Fury ilmoitti sunnuntaina Twitterissä, että hän kohtaa Joshuan 14. elokuuta Saudi-Arabiassa. Vain päivää myöhemmin suunnitelmille tuli kylmä suihku, kun Weinstein katsoi sopimuksen kolmannesta ottelusta Wilderia vastaan sitovan edelleen Furya.

On edelleen mahdollista, että Wilder suostuu astumaan korvausta vastaan superottelun tieltä syrjään.

Luitko jo nämä?