Jamel Herring voitti titteliottelun – Carl Frampton lopetti - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Video: Kaamea iskusarja ratkaisi MM-ottelun – tappion kärsinyt ex-mestari ilmoitti heti dramaattisesta päätöksestä

Jamel Herring löi Carl Framptonin Dubaissa käydyssä WBO-liiton ylemmän höyhensarjan MM-titteliottelussa lauantaina.

Carl Frampton otteli ammattilaisurallaan 31 kertaa. Hän otti 28 voittoa ja hävisi kolmesti.­

4.4. 17:08

Pohjoisirlantilaisen ex-maailmanmestarin Carl Framptonin ura ammattilaiskehissä on ohi.

Kyyneliä pidätellyt Frampton, 34, ilmoitti lopettavansa uransa välittömästi sen jälkeen, kun hän oli kärsinyt tappion Jamel Herringille WBO-liiton ylemmän höyhensarjan MM-titteliottelussa lauantaina.

– Sanoin jo ennen kamppailua lopettavani urani, jos häviän ottelun. Nyt aion toimia juuri näin, Frampton sanoi tunteikkaassa kehähaastattelussa.

Hän sanoi keskittyvänsä jatkossa perheeseensä, joka oli joutunut tekemään valtavia uhrauksia Framptonin nyrkkeilyuran takia.

Frampton voitti ammattilaisurallaan IBF- ja WBA-liittojen ylemmän kääpiösarjan MM-tittelit sekä WBA-liiton ylemmän höyhensarjan maailmanmestaruuden.

Herringiä vastaan hän yritti tehdä historiaa ja tulla ensimmäiseksi Irlannin saarelta kotoisin olevaksi nyrkkeilijäksi, joka valloittaa MM-tittelin kolmessa painoluokassa.

Yhdysvaltalainen entinen merijalkaväen sotilas Herring, 35, ei kuitenkaan ollut halukas luopumaan mestaruusvyöstään. Hän hallitsi ottelua selvästi ja vei voiton kehätuomarin keskeytyksellä kuudennessa erässä.

Herring löi ensin Framptonin lattiaan. Tämä kuunteli luvunlaskua kahdeksaan ja nousi sitten ylös. Herring jatkoi kuitenkin vastustajansa armotonta painostamista ja osui kaksi kertaa kipeästi ennen kuin Framptonin kulmauksesta lensi pyyhe kehään.

– Hävisin paremmalleni. En päässyt hänen lähelleen ja hän iski tarkasti kaukaa. Hänen ottelutaktiikkansa oli täydellinen ja sain selkääni, Frampton sanoi.

Luitko jo nämä?