Nyrkkeilytähti Dillian Whyte puhui rajusta nuoruudestaan – 32-vuotiaan vanhin lapsi on 19-vuotias - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Nyrkkeilytähti Dillian Whyte puhui rajusta nuoruudestaan – 32-vuotiaan vanhin lapsi on 19-vuotias: ”Se oli pelottavaa”

Dillian Whyte puhui pojastaan. Nyrkkeilijästä tuli isä todella nuorena.

Dillian Whyte kuvattuna 2019.­

30.3. 6:17

Raskaansarjan nyrkkeilytähti Dillian Whyte, 32, otti viime viikonloppuna uransa kannalta erittäin tärkeän päänahan.

Whyte tyrmäsi Aleksandr Povetkinin, jolle hän oli vuosi sitten vastaavasti kärsinyt tyrmäystappion.

Whyten uran saldo on nyt 28 voittoa ja kaksi tappiota. Voittosarjaan lukeutuu Robert Heleniuksen lyöminen tuomariäänin syksyllä 2017.

Uusintaottelu Povetkinia vastaan siirtyi kahteen otteeseen, ja viimeinen vuosi on ollut kaikille erikoinen koronaviruspandemian takia.

Whyte kohautteli vaikeuksille lähinnä olkiaan The Guardianin haastattelussa.

– Olen tottunut vaikeuksiin. Synnyin myrskyssä. Oli hurrikaani Jamaikalla ja talomme katosta lähti osa, mutta selvisimme. Äitini on soturi ja meni pöydän alle tekemään urotyönsä loppuun. Ainakin niin minulle on kerrottu. Vastoinkäymiset ovat elämäntarinani.

Whyten äiti lähti Jamaikalta Englantiin, kun poika oli vain kaksivuotias. Meni lähes 11 vuotta, kunnes hän jälleen tapasi äitinsä Britanniassa. Jo lapsuus ilman äitiä Jamaikalla oli Whytelle erittäin vaikea, mutta hänen elämänsä näytti lähtevän täysin väärille raiteille myös uudessa kotimaassa.

Nykyinen nyrkkeilytähti pyöri jengeissä, tuli ammutuksi ja puukotetuksi.

– Ne olivat gangsterijuttuja ja senkin luuli olevan siistiä, jos joutuu vankilaan. Mutta ei siinä ole mitään siistiä, silloin on vain hölmö.

Villeinä ja kurittomina vuosinaan varhaisteininä Whyte sai myös ensimmäisen poikansa. Nyt 32-vuotiaan nyrkkeilijän vanhin poika on 19-vuotias.

– Hän on pidempi ja paljon minua komeampi.

Whyte kokee, että poikkeuksellisen nuorena isäksi tuleminen kasvatti häntä.

– Olin lapsi, mutta kasvoin paljon sen kaiken tapahtuneen takia. Se oli pelottavaa. Vanhemmiten se antoi elämälleni enemmän merkitystä, koska minun piti tehdä kovemmin töitä. En halunnut lapseni kärsivän kuten minä. Olemme nyt läheisiä ja hän on kuin kaverini.

Whytellä on myös toinen poika ja tytär.

Luitko jo nämä?