Dillian Whyte tyrmäsi Aleksandr Povetkinin - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Video: Raskaansarjan huippuottelu päättyi dramaattisesti – tuomari näki ottelijan silmät ja teki heti ainoan oikean ratkaisun

Dillian Whyte otti revanssin Aleksandr Povetkinista.

Dillian Whyte on ammattilaisurallaan ottanut 28 voittoa ja hävinnyt kahdesti.­

28.3. 15:03

Brittinyrkkeilijä Dillian Whyten unelma raskaansarjan rahakkaasta MM-ottelusta elää.

Whyte, 32, vahvisti asemiaan Anthony Joshuan ja Tyson Furyn haastajapörssissä, kun hän tyrmäsi myöhään lauantai-iltana venäläisen Aleksandr Povetkinin.

Gibraltarissa käyty ottelu oli Whytelle samalla revanssi Povetkinista. 41-vuotias Povetkin oli voittanut kaksikon edellisen kamppailun viime vuoden elokuussa.

Nyt Whyte hallitsi ottelua selvästi ja päätti sen tekniseen tyrmäykseen neljännessä erässä. Whyte löi Povetkinin ensin köysiin kovalla oikean käden iskulla ja osui sitten vielä kahdesti venäläistä päähän.

Ateenan 2004 olympiavoittaja Povetkin sinnitteli kanveesista vielä pystyyn, mutta kehätuomari katsoi häntä silmiin ja tajusi keskeytyksen olevan ainoa oikea vaihtoehto. Samalla hetkellä Povetkinin kulmauksesta lensi pyyhe kehään.

Robert Heleniuksen vuonna 2017 päihittänyt Whyte on nyt otellut ammattilaisena 30 kertaa ja poistunut 28 kertaa kehästä voittajana.

– Hänen MM-unelmansa oli tänään katkolla. Paineet olivat siis valtavia. Hän halusi päästä takaisin huipulle vievälle tielle eikä hänelle muu kelvannut. Hän jyräsi Povetkinin, mukiloi tätä ympäri kehää. Olemme taas siellä missä haluammekin. Tavoite on yhä sama: Dillianin saaminen MM-kehään, promoottori Eddie Hearn sanoi SkySportsille BBC:n mukaan.

Luitko jo nämä?