Robert Helenius näyttää huippukuntoiselta – kuvat kertovat, kuinka ”Nordic Nightmare” on muuttunut vuosien varrella

Robert Heleniuksen tyrmäämä Adam Kownacki kertoi viime viikolla puolalaissivustolla sopineensa uusintaottelusta suomalaisiskijän kanssa.

Robert Helenius on otellut viimeksi maaliskuussa, jolloin hän otti New Yorkissa sensaatiomaisen voiton.

12.1.2021 23:35

Suomalainen raskaansarjan nyrkkeilijä Robert Helenius iski New Yorkissa maaliskuussa 2020 sensaatiomaisen voiton. Helenius tyrmäsi aiemmin voittamattoman puolalaisen Adam Kownackin neljännessä erässä.

Sen jälkeen Helenius ei ole otellut. Koronapandemia on vaikeuttanut omalta osaltaan otteluiltojen järjestämistä.

Viime viikolla Kownacki, 31, kertoi puolalaisen Polsat Sportin haastattelussa sopineensa Heleniuksen kanssa uusintaottelusta.

– Haluan näyttää, että tappioni Heleniusta vastaan oli vain työtapaturma, Kownacki rehvasteli.

Heleniuksen leiri ei ole uusintaottelua vielä vahvistanut, mutta ainakin Instagram-tilinsä perusteella ”Nordic Nightmare” vaikuttaa olevan jopa elämänsä kunnossa. Ahvenanmaalla harjoitteleva Helenius täytti tammikuun alussa 37 vuotta.

Syntymäpäivänään 2. tammikuuta Helenius toivotteli hyvää alkanutta vuotta. Kuvassa hän oli kuntosalilla tekemässä maastavetoa ja tankoon oli ladattu iso määrä rautaa.

– Hyvää uutta vuotta kaikille! Tämä on minun vuoteni, Helenius kirjoitti.

Viime maaliskuun yllätysvoitossaan Helenius oli urheilullisemmassa kunnossa kuin kenties kertaakaan ammattilaisuransa aikana. Hän onkin myöntänyt aikoinaan haastatteluissa, että joskus esimerkiksi sipsit ovat maistuneet liikaa.

Loppukesästä Helenius hehkutti olevansa vieläkin kovemmassa kunnossa. Salilla ennätystulokset olivat paukkuneet.

– Käydään viisi kertaa viikossa juoksemassa, lyödään säkkiä ja tehdään kuntopiirejä. Välillä olemme vähentäneet treenit yhteen kertaan päivässä, mutta vähintään kolmesti viikossa me treenataan kaksi kertaa päivässä, Helenius luetteli tuolloin.

Raskaassasarjassa painorajaa ei ole, mutta joka tapauksessa viime vuosina Robert Helenius on ruvennut panostamaan entistä enemmän ruokavalioonsa. Kuvassa Helenius (oik.) ennen ottelua Englannin Michael Sprottia vastaan vuonna 2013. Helenius voitti tuomariäänillä.

Keväällä 2015 Helenius voitti Virossa unkarilaisen András Csomorin teknisellä tyrmäyksellä.

Robert Helenius (oik.) ja Franz Rill punnituksessa Helsingissä joulukuussa 2015. Helenius voitti tuomariäänin ja nappasi Euroopan nyrkkeilyliiton EBU:n mestaruuden.

Luitko jo nämä?