Anthony Joshua tyrmäsi Kubrat Pulevin – unelmaottelu seuraavaksi? ”Olen valmis mihin vain” - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Anthony Joshua tyrmäsi Kubrat Pulevin – unelmaottelu seuraavaksi? ”Olen valmis mihin vain”

Anthony Joshua haluaa kehään Tyson Furyn kanssa.

Anthony Joshua pääsi tuulettamaan voittoa.­

13.12.2020 9:13

Anthony Joshua tyrmäsi bulgarialaisen Kubrat Pulevin Lontoossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ja astui askeleen kohti odotettua nyrkkeilyn raskaansarjan superottelua Tyson Furyn kanssa.

Voiton seurauksena Joshua säilytti itsellään IBF-, WBA- ja WBO-liittojen mestaruusvyöt. Joshua otti heti ottelun jälkeen puheeksi Furyn, sillä kahden britin välisen ottelun voittajasta tulisi kaikkien neljän suuren liiton mestari.

– Olen valmis mihin vain. Kuka haluaa nähdä Anthony Joshuan ottelevan Tyson Furya vastaan 2021? Joshua kysyi koronarajoitusten takia noin tuhatpäiseksi rajatulta yleisöltä.

– Aloitin tämän 2013 ja siitä lähtien olen metsästänyt mestarivöitä. Haluan otella sitä vastaan, jolla vyö on. Jos se on Tyson Fury, olkoon se Tyson Fury, Joshua jatkoi.

Pulevin ainoa aiempi tappio oli tullut Wladimir Klitshkon käsittelyssä 2014, mutta hän jäi alusta lähtien alakynteen. Kolmannessa erässä Joshua iski Pulevin kuuntelemaan luvunlaskua kahdesti. Bulgarialainen pääsi kuitenkin vielä jaloilleen, mutta yhdeksännessä erässä Joshuan kolme peräkkäistä kohokoukkua pudottivat Pulevin lopullisesti kanveesiin.

Alustava sopimus Joshuan ja Furyn ottelusta on tehty jo alkuvuodesta. Fury ilmoitti pian ottelun jälkeen sosiaalisessa mediassa olevansa valmis ottelemaan Joshuaa vastaan.

– Haluan sen ottelun seuraavaksi. Tyrmään hänet kolmessa erässä, Fury ilmoitti.

Tyson Fury on valmis kohtaamaan Anthony Joshuan. Kuva vuodelta 2015.­

Fury on edellisen kerran otellut helmikuussa, jolloin hän voitti yhdysvaltalaisen Deontay Wilderin heidän toisessa keskinäisessä ottelussaan. Furyn ja Wilderin välinen sopimus saattaa kuitenkin pakottaa Furyn vielä yhteen uusintaotteluun Wilderin kanssa ennen Joshuan kohtaamista. Furyn ja Wilderin piti otella uudelleen tänä vuonna, mutta koronapandemia esti sen.

Luitko jo nämä?