Islantilainen lihasjätti debytoi nyrkkeily­kehässä – kohtaa tammikuussa 76 kiloa kevyemmän huippu­iskijän - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Islantilainen lihasjätti debytoi nyrkkeily­kehässä – kohtaa tammikuussa 76 kiloa kevyemmän huippu­iskijän

Steven Wardilla on kirjaimellisesti vuori kiivettävänään tammikuisessa nyrkkeilyottelussa.

Hafþór Júlíus Björnsson debytoi nyrkkeilykehässä tammikuussa.­

4.12.2020 21:41

Näyttelijätähti ja vuoden 2018 maailman vahvin mies Hafþór Júlíus Björnsson, 32, valmistautuu elämänsä ensimmäiseen nyrkkeilyotteluun.

Game of Thrones -sarjasta tuttu Björnsson näytteli televisiossa viiden kauden ajan ”The Mountain” -nimistä hahmoa, eikä suotta. Islantilaisjätillä on mittaa 206 senttimetriä ja hän painoi parhaimmillaan 203 kiloa ennen nyrkkeilyharjoittelun aloittamista.

Nykyään Björnsson painaa ”vain” 165 kiloa, The Sun uutisoi. Painonpudotus tulee jatkumaan edelleen, mutta kokoero tulevaan vastustajaan on silti hirmuinen.

Ammattinyrkkeilijä Steven Ward suostui ottamaan mittaa Björnssonista, joka on häntä peräti 76 kiloa painavampi ja 18 senttiä pidempi.

30-vuotias pohjoisirlantilainen on WBO-liiton kevyen raskaansarjan entinen Euroopan mestari, joten aivan kenestä tahansa ei kuitenkaan ole kyse. Hän on hävinnyt vain yhden 14:stä käymästään ammattilaisottelusta.

 

Ward myönsi Belfast Live -sivustolle, ettei tiennyt vastustajansa näyttelijänurasta mitään.

– En ole koskaan katsonut Game of Thronesia, joten en edes tiennyt Björnssonin roolista sarjassa. Hän on valtava!

Kaksikko astuu kehään 16. tammikuuta Islannin pääkaupungissa Reykjavikissa. Näytösottelu on kaavailtu kolmieräiseksi.

Ottelu toimii lämmittelynä Björnssonin ottelulle voimamieskollega Eddie Hallia vastaan. Tuo kohtaaminen tapahtuu syyskuussa 2021.

Steven Ward (vas.) voitti Steve Collins Jr:n Belfastissa 2018.­

Luitko jo nämä?