Pian 40 vuotta täyttävän Mira Potkosen olympiakarsinta siirtyi taas - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Pian 40 vuotta täyttävän Mira Potkosen olympiakarsinta siirtyi taas

Kansainvälinen olympiakomitea on päättänyt siirtää nyrkkeilyn olympiakarsintoja usealla kuukaudella.

Mira Potkonen (vas.) on odottanut vesi kielellä olympiakarsintojen jatkumista. Vieressä valmentaja Maarit Teuronen.­

6.11. 0:03

Nyrkkeilijä Mira Potkonen täyttää reilun viikon päästä eli 17. marraskuuta 40 vuotta. Tuon iän saavuttaneilla ei yleensä ole asiaa amatöörinyrkkeilyn arvokisoihin, mutta suomalaisiskijä pystyy ikänsä puolesta osallistumaan Tokion olympiakarkeloihin kesällä 2021.

Tämä onnistuu, koska olympianyrkkeilyn järjestelyistä huolehtiva Boxing task force myönsi toukokuussa 2020 Potkoselle erikoisluvan. Syynä oli Tokion kisojen peruuntuminen vuodelta 2020. Näin Potkonen sai uuden mahdollisuuden Rion olympiamitalinsa puolustamiseen.

Tokion kisojen toteutuminen ensi kesänä on sitten toinen juttu. Ja ensin pitäisi käydä karsinnat loppuun. Euroopan olympiakarsinnat jäivät kesken maaliskuussa, kun koronan leviäminen pakotti järjestäjät pysäyttämään Lontoossa käydyt kilpailut. Siellä Potkosen oli määrä kohdata Britannian Caroline Dubois, mutta turnaus keskeytettiin ennen suomalaisen ensimmäistä ottelua.

Kansainvälinen olympiakomitea ja Boxing task force siirsivät Euroopan olympiakarsinnan tammikuulle 2021, mutta nyt sitäkin on lykätty kertoo Insidethegames.biz-sivusto. Uusi ajankohta on huhti-toukokuu 2021, jolloin Potkosen ja Duboisin pitäisi vihdoin päästä ottelemaan.

Kesken olevista karsinnoista Amerikan turnaus on sijoitettu toukokuulle ja maailman karsinta, jossa jaetaan viimeiset paikat Tokioon, on määrä otella kesäkuussa.

– Tarkat päivämäärät ja paikkakunnat vahvistetaan myöhemmin, järjestelyistä vastaava taho ilmoitti ja sanoi seuraavansa koronapandemian kehitystä maailmalla.

Luitko jo nämä?