Teófimo López teki historiaa – kukisti legendan titteliottelussa - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Tässä on nyrkkeilyn uusi supertähti! 23-vuotias jysäytti jättiyllätyksen – kukisti legendan titteliottelussa

Teófimo Lópezista tuli nuorin neljän vyön haltija.

Nyrkkeilyn uusi supertähti. Teófimo López arkistokuvassa huhtikuussa 2019.­

18.10. 9:35

Nyrkkeilyn kevytsarjassa nähtiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa yllätys.

Yhdysvaltalais-hondurasilainen, vasta 23-vuotias Teófimo López nujersi suosikkina otteluun lähteneen 32-vuotiaan ukrainalaislegendan Vasil Lomatshenkon ja otti ammattinyrkkeilyn WBA-, WBO- ja The Ring -nyrkkeilylehden maailmanmestaruusvyöt itselleen Las Vegasissa käydyssä ottelussa. Hän oli jo valmiiksi IBF-liiton maailmanmestari. Lópezista tuli kaikkien aikojen nuorin neljän vyön haltija.

Lomatshenko oli hallinnut painoluokkaa pitkään ja häntä pidettiin lähes voittamattomana. Amatöörinä hän voitti kaksi olympiakultaa.

López hallitsi ottelun alkupuolta eikä hätkähtänyt Lomatshenkon loppukiristä, vaan vei kahdentoista erän jälkeen voitoin tuomarien korteissa pistein 116–112, 119–109 ja 117–111.

Viimeisessä erässä López sai sisään useamman voimalyönnin, joilla hän piti Lomatshenkon loitolla.

– Olen taistelija. Minun täytyi käyttää kaikkeni. Tiesin että hän tulee. En tiennyt oliko hän pisteissä edellä vai ei, mutta rakastan ottelemista. Ja osaan hakata. En välitä, vaikka sisään tulisi yksi isku että saan antaa yhden. Niin todellinen mestari tekee ja löytää tien voittoon, López sanoi ESPN:n mukaan.

López on voittanut kaikki 16 ammattilaisotteluaan. Ukrainalaiselle Lomatshenkolle tappio oli uran toinen kuudessatoista ottelussa.

Vuoden 2019 huhtikuussa López tyrmäsi New Yorkin Madison Square Gardenissa käydyssä ottelussa Suomen Edis Tatlin.

Luitko jo nämä?