Asiantuntijat tyrkyttävät Robert Heleniusta jättiotteluun – yksi fakta suomalaisesta meni pahasti pieleen

ESPN:n asiantuntijan mukaan Robert Helenius voisi olla täydellinen vastustaja Tyson Furylle. Yksi merkittävä yksityiskohta tosin meni pieleen.

Suomen nyrkkeilytähti Robert Helenius (oik.) on valmis ottelemaan Tyson Furya vastaan.

13.10.2020 11:59

Huippunyrkkeilyssä puhuttaa tällä hetkellä se, ketä vastaan WBC-liiton raskaansarjan maailmanmestari Tyson Fury, 32, ottelee joulukuussa – jos ketään.

Brittinyrkkeilijän oli tarkoitus kohdata uusintaottelussa toinen raskaansarjan tähti, yhdysvaltalainen Deontay Wilder, 34. Maanantaina Fury kuitenkin ilmoitti, että odotettu ottelu todennäköisesti peruuntuu tai vähintään siirtyy, koska uutta ajankohtaa ei saatu sovittua viime perjantaina umpeutuneeseen määräaikaan mennessä.

Wilder kertoi, että hän haluaa otella jotain muuta raskaansarjan huippunimeä vastaan.

Yksi vapaaehtoinen löytyy Ahvenanmaalta. Suomen tähtinyrkkeilijä Robert Helenius ilmoitti välittömästi olevansa valmis hyppäämään kehään Furyn kanssa.

– Jos Tyson Fury todella ottelee joulukuussa, olen valmis vapauttamaan hänet kaikista päänsärystään olla maailmanmestari, suomalainen kirjoitti Instagramissa ja merkitsi julkaisuunsa Furyn ja tämän managerin Frank Warrenin.

Heleniuksen ehdotus ei ole pelkkää haihattelua, ainakin jos on uskominen urheilusivusto ESPN:n nyrkkeilypaneelia. Asiantuntijat Ben Baby, Steve Kim, Nick Parkinson ja Cameron Wolfe puivat Furyn ja Wilderin ottelun peruuntumista ja Furyn mahdollista uutta vastustajaa.

36-vuotiaan Heleniuksen nimi nousi keskustelussa esiin; sekä Ben Baby että Nick Parkinson nostivat suomalaisnyrkkeilijän listoilleen Furyn potentiaalisena vastustajana.

Ben Babyllä tosin oli lipsahtanut tietoihin pieni virhe:

– Islannin Robert Helenius voisi olla täydellinen vaihtoehto, Baby totesi.

Pohjoismaa kuin pohjoismaa. Vaikka kotimaa ei ihan osunut nappiin, Heleniuksen meriitit olivat tiedossa.

– Helenius tuli tunnetummaksi, kun hän tyrmäsi Adam Kownackin maaliskuussa, Baby sanoi viitaten suomalaisnyrkkeilijään upeaan voittoon puolalaisnyrkkeilijästä maaliskuussa New Yorkissa.

– Mutta mikä tärkeintä, Helenius on oikeakätinen nyrkkeilijä ja hänellä on samantyyppiset mitat kuin Joshualla, Baby jatkoi.

Mikäli Fury ottelee joulukuussa, ottelun on arvioitu olevan hänelle valmistautumista ensi vuonna potentiaalisesti odottavaan kamppailuun toista brittitähteä Anthony Joshuaa vastaan.

WBC-liiton maailmanmestari Tyson Fury etsii vastustajaa, kun joulukuulle suunniteltu kohtaaminen Deontay Wilderin kanssa on todennäköisesti peruuntumassa.

Nick Parkinson nostaa Heleniuksen Furyn potentiaalisten vastuksien listalleen, koska koronavirusrajoitteiden vuoksi vastustajan on hyvin todennäköisesti oltava eurooppalainen. Parkinson myös uskoon, etteivät Furyn promoottorit halua ottaa turhaa riskiä liian kovan vastustajan kanssa.

Heleniuksen ohella hänen listaltaan löytyvät Ranskan Johann Duhaupas ja Carlos Takam ja Hollannin Ricardo Snijders.

Heleniuksen manageri Markus Sundman kommentoi Heleniuksen Furylle heittämää haastetta maanantaina.

– Kaikki on mahdollista Robbelle tällä hetkellä. Hän on rankinglistoilla riittävän korkealla, ja pitää muistaa, että Kownacki-ottelu oli yksi isoimmista matseista koko vuonna. Kyllä sieltä (Furyn leiristä) ollaan yhteydessä, jos heitä kiinnostaa.

Luitko jo nämä?