Robert Helenius haastoi raskaansarjan maailmanmestari Tyson Furyn – manageri lupailee uutisia: ”Kaikki on mahdollista”

Heleniuksen managerin Markus Sundmanin mukaan Heleniuksen tavoitteena on otella vielä tänä vuonna.

Robert Helenius haastoi maanantaina tappiottoman Tyson Furyn.

Nyrkkeilijä Robert Helenius täräytti maanantai-iltana otteluhaasteen maailman kenties kovimmalle raskassarjalaiselle Tyson Furylle.

Yllättävä mahdollisuus avautui, kun Fury, 32, ilmoitti maanantaina The Athleticin haastattelussa, että odotettu uusintaottelu yhdysvaltalaista Deontay Wilderiä vastaan todennäköisesti peruuntuu, koska uutta ajankohtaa ei saatu sovittua viime perjantaina umpeutuneeseen määräaikaan mennessä.

WBC-liiton maailmanmestari kertoi haluavansa otella Lontoossa 5. joulukuuta Wilderin sijasta jotain muuta raskaansarjan huippunimeä vastaan.

36-vuotias Helenius ei kauaa odotellut, vaan ilmoitti valmiudestaan vain muutama tunti peruuntumisuutisen jälkeen.

– Jos Tyson Fury todella ottelee joulukuussa, olen valmis vapauttamaan hänet kaikista päänsärystään olla maailmanmestari, suomalainen kirjoitti ja merkitsi julkaisuunsa Furyn ja tämän managerin Frank Warrenin.

Wilderin helmikuussa leikitellen tyrmännyt Fury kohtaa Sky Sportsin mukaan ensi vuonna muiden liittojen mestaruusvöiden haltijan, Anthony Joshuan , mutta hän haluaa otella vielä tämän vuoden puolella pitääkseen yllä ottelutuntumaansa.

Heleniuksen manageri Markus Sundman kertoo Ilta-Sanomille, ettei Furyn leiri ole vastannut suomalaisjätin haasteeseen – ainakaan vielä.

– Eihän tässä ole mennyt kuin vasta muutamia tunteja siitä, kun he ilmoittivat, että Wilder-ottelua ei ehkä olekaan tänä vuonna, joten vielä emme ole edenneet sen enempää. Emmehän me tienneet ennen tätä päivää, että tällainen mahdollisuus avautuisi, hän kommentoi maanantai-iltana.

Robert Helenius haluaa otella vielä tämän vuoden aikana.

Sundman muistuttaa, että hänen suojattinsa kuuluu tämänhetkisen rankinginsijoituksensa perusteella britti-iskijän hamuamien vastustajien listalle. Heleniuksen osakkeet lähtivät räjähdysmäiseen nousuun maaliskuussa, kun hän tyrmäsi sensaatiomaisesti tappiottoman puolalaisen, Adam Kownackin.

Kaksimetrinen Helenius voi siis nousta joulukuussa kehään raskaansarjan kaikkien aikojen taitavimmaksi iskijäksikin luonnehditun ja kuusi senttiä itseään pidemmän Furyn kanssa.

Ottelu olisi toteutuessaan suomalaisen nyrkkeilyhistorian kiistattomasti kovin.

– Kaikki on mahdollista Robbelle tällä hetkellä. Hän on rankinglistoilla riittävän korkealla, ja pitää muistaa, että Kownacki-ottelu oli yksi isoimmista matseista koko vuonna. Kyllä sieltä (Furyn leiristä) ollaan yhteydessä, jos heitä kiinnostaa.

Fury ei ole hävinnyt ammattikehissä kertaakaan. Helmikuussa jyrän alle jäi Deontay Wilder.

Sundman kertoo käyneensä neuvotteluja Heleniuksen seuraavasta ottelusta kuumeisesti jo pidemmän aikaa, mutta koronapandemia on hankaloittanut oikeanlaisen vastustajan ja sopivan ottelupäivän löytämistä huomattavasti.

– Käymme keskusteluja vastustajan löytämiseksi joka päivä.

Managerin mukaan Heleniuksen ensisijaisena tavoitteena on otella vielä tämän vuoden puolella mahdollisimman tasokasta iskijää vastaan.

Furyn tavoitteet ovat samat.

– Furyn leiri tulee tekemään päätöksiä hyvin nopeasti, aivan kuten mekin. Jos aiomme otella vielä joulukuussa, niin kyllähän se pitää päättää ihan lähiaikoina, jotta saamme leiritykset ja muut asiat kuntoon.

Sundman toivookin, että Heleniuksen seuraava ottelu saataisiin varmistettua tulevien viikkojen aikana – on vastustaja sitten Fury tai joku muu raskaansarjan kärkinimi.

Hän kuitenkin korostaa sitä, ettei Furyn ja Wilderin ottelun peruuntumisesta ei ole vielä tiedotettu virallisesti.

– Ammattinyrkkeilyssä kaikki on kulisseissa pelaamista, ja tässä vaiheessa on vielä turha spekuloida, mitä tapahtuu ja mitä ei. Sen näkee ihan kohta, Sundman lupaa.

WBA-liiton kultamestari Helenius on voittanut kolmea vaille kaikki 33:sta ammattilaisena käymästään ottelusta. Voitoista 19 on tullut tyrmäyksellä.

31 kertaa otellut Fury on ammattikehissä tappioton. Hänen komean saldonsa ainoa tahra on kaksi vuotta sitten ratkaisemattomaksi julistettu ottelu helmikuun uusinnassa kaatunutta Wilderiä vastaan.

Luitko jo nämä?