Robert Helenius julkaisi julman kuvan treeneistään – teräksinen nykykunto hämmästytti faneja: ”Tikissä kuin tiikeri!”

Robert Helenius, 36, on koronakesän jäljiltä ankarassa kunnossa.

Robert Helenius on treenannut koronaikana itsensä hurjaan kuntoon.

15.9.2020 18:32

Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius huokuu timantinkovaa fyysistä kuntoa. Ahvenanmaalla asusteleva raskaansarjan ottelija lisäsi Instagram-tililleen kuvan, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Kasvomaskiin ja painoliiviin sonnustautunut Helenius, 36, näyttää varjonyrkkeilevän kehässä. Huomio kuitenkin kiinnittyy lajiteknisten seikkojen sijaan parimetrisen jätin lihaksikkaisiin mutta rasvattomiin käsivarsiin ja olkapäihin.

Helenius on kynäillyt hikisen harjoituksen päätteeksi osuvan saatetekstin kuvan yhteyteen.

– Sotaan valmistautumassa.

Kommenttikentästä päätellen myös seuraajat ovat huomanneet Heleniuksen julman kunnon.

– Äijä on tikissä kuin tiikeri!

– Pirun kova!

– Mitä on tapahtunut? Äijä on todella kireässä kunnossa.

Heleniuksen ura otti uutta vauhtia maaliskuussa, kun hän nappasi sensaatiomaisen tyrmäysvoiton tappiottomasta Adam Kownackista New Yorkissa.

Moni oli jo valmiina hautaamaan kokeneen suomalaisen uran raskaansarjan huipulla, mutta tämä tuli ja yllätti kaikki menneiltä vuosilta tutulla, väkevällä tyrmäysvoimallaan ja silmin nähden kohentuneella fysiikallaan.

Helenius kertoi elokuussa IS:lle olevansa koronakevään ja -kesän jäljiltä jopa kovemmassa kunnossa kuin maaliskuussa.

Hän paljasti nostaneensa voimakautensa aikana huimia ennätysrautoja: penkistä 150, maastavedosta 225 ja kyykystä 165 kiloa.

Hämmentävintä on kuitenkin se, että suomalaisjätti näyttää olevan parantuneista voimatasoistaan huolimatta myös huomattavasti kuivemmassa kunnossa kuin aiemmin.

– Käydään viisi kertaa viikossa juoksemassa, lyödään säkkiä ja tehdään kuntopiirejä. Välillä olemme vähentäneet treenit yhteen kertaan päivässä, mutta vähintään kolmesti viikossa me treenataan kaksi kertaa päivässä, hän totesi IS:lle elokuussa.

Helenius kärsi nuorempana sitkeästä loukkaantumiskierteestä, mutta hän on päässyt harjoittelemaan kohta pari vuotta ilman vakavampia vaivoja.

Tähtäin onkin asetettu kaikkein korkeimmalle huipulle: WBA-liiton maailmanmestaruuteen.

WBA-liiton raskaansarjan mestaruusvyö on tällä hetkellä brittiläisen Anthony Joshuan hallussa. Helenius on nimetty samaisen liiton kultamestariksi.

– Toivon, että pääsen ottelemaan mahdollisimman nopeasti. Täytän 37 tammikuussa. Olen nyrkkeillyt yli 20 vuotta. Kyllä mä haluaisin saada sen maailmanmestaruusottelun pikkuhiljaa!

Heleniuksen seuraava vastustaja ei ole vielä tiedossa.

Luitko jo nämä?