ES: Miss Suomi -perintöprinsessa Eevi Ihalainen, 20, haluaa elättää itsensä nyrkkeilijänä ja mallina – ”Kun naureskelijat näkevät..” - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

ES: Perintöprinsessa Eevi Ihalainen, 20, nousi ensimmäistä kertaa nyrkkeilykehään – ottelusta muodostui tapaus

Miss Suomi -kisan perintöprinsessa Eevi Ihalainen voitti ensimmäisen nyrkkeilyottelunsa.

Eevi Ihalainen valittiin ensimmäiseksi perintöprinsessaksi Miss Suomi -kisoissa 2018.­

25.8.2020 20:34

Lappeenrantalainen Eevi Ihalainen, 20, voitti heinäkuun viimeisenä päivänä Maltalla uransa ensimmäisen nyrkkeilyottelun.

Syksyllä 2018 Ihalainen palkittiin Miss Suomi -kisoissa ensimmäisenä perintöprinsessana.

Ihalainen kertoi ottelunsa jälkeen Etelä-Saimaan haastattelussa nyrkkeilyuransa alkutaipaleesta. Hän oli mennyt kuntonyrkkeilytunneille vain löytääkseen uuden liikuntaharrastuksen.

Nopeasti laji vei kuitenkin mennessään – jo puoli vuotta nyrkkeilyn aloittamisen jälkeen Ihalainen voitti debyyttiottelussaan selvästi kokeneemman englantilaisen, 39-vuotiaan Kerry Markhamin.

Nuoren ikänsä ja missitaustansa vuoksi Ihalainen on kohdannut nyrkkeilijänä paljon vähättelyä ja suoranaisen ilkeitä kommentteja.

– Kun missivuotena on ollut kaikkien arvosteltavana, ei enää hätkäytä mikään. Olen oppinut keskittymään täysillä omaan juttuuni ja olemaan välittämättä tuntemattomien mielipiteistä, Ihalainen sanoo ES:lle.

Ihalainen julkaisi Instagramissa videon sekä kuvia ensimmäisen nyrkkeilyvoittonsa riemukkaista tunnelmista.

– Nyt muutama päivä lepoa ja sitten on aika harjoitella kovempaa kuin koskaan aiemmin, Ihalainen lietsoi.

Viime syksynä Maltalle muuttanut nainen haaveilee, että voisi jatkossa elättää itsensä nyrkkeilemällä ja mallintöillä.

Jo ensimmäiseen otteluunsa Ihalainen valmistautui ammattimaisesti. Hän treenasi kahdesti päivässä – usein niin, että päivän ensimmäinen treeni oli ohjelmassa viideltä aamulla.

– Lisään Instagramiin kuvia itsestäni sekä kukkamekoissa että nyrkkeilemässä. Kun naureskelijat näkevät, miten kovaa treenaan ja kilpailen, he ymmärtävät, mistä tässä on kyse, lataa Ihalainen vähättelijöille.

Mallintöitä tekevän nyrkkeilijän ensimmäinen ottelu kiehtoi ainakin maltalaisia. Suuren kiinnostuksen takia hänen ottelunsa siirrettiin nyrkkeilyillan toiseksi viimeiselle ottelupaikalle.

Ihalainen itse kommentoi, että tuntui hurjalta, kuinka iso tapahtuma hänen ensimmäisestä ottelustaan tuli. Hän kuitenkin luotti, ettei ruotsalaisvalmentaja Niclas Elfstedt päästäisi häntä otteluun, jossa hän ei voisi pärjätä.

Nyrkkeilyn ja mallintöiden lisäksi Ihalainen kertoi Etelä-Saimaalle, että tulevaisuudessa tavoitteena ovat ravintotieteiden opinnot.

Ihalainen onkin ryhtynyt Maltalla asuessaan vegaaniksi. Hän sanoo, että henkilökohtaisesti vegaaninen ruokavalio ja kova treenaaminen sopivat mainiosti yhteen.

Debyyttiottelunsa jälkeen Ihalainen lomaili kotiseuduillaan Lappeenrannassa, mutta on sittemmin Instagram-tilinsä perusteella palannut jo harjoittelemaan Maltalle.

Luitko jo nämä?